Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
3,49
You save:
0,52 (15%)
Discounted price*:
2,97
Purchase
Add to Wish List
ID number:453187
Evaluation:
Published: 18.09.2018.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Not used
Extract

Šajā eļļā ir salīdzinoši daudz piesātināto taukskābju, kas paaugstina holesterīna līmeni asinīs. (Infoagentura.wordpress.com, 2009) Palmu eļļa kūst apmēram 42 grādu temperatūrā, tāpēc nonākot cilvēka organismā neizzūd, bet gan uzkrājās. Tā kļūst par lipīgu masu, tāpēc, organismam to ir grūti pārstrādāt un var rasties gremošanas traucējumi. (Amerman, 2015)Visbeidzot, palmu eļļa pastiprina produkta garšu, tāpēc tā var radīt atkarību un vēlmi konkrēto produktu patērēt vēl un vēl. Šo paņēmienu izmanto ātrās ēstuves un junk food ražotāji, lai radītu picējos vēlmi produktu pirkt atkārtoti.
Manuprāt, visi minētie aspekti ir pietiekami nozīmīgi, lai ikviens kritiski izvērtētu savas ikdienas izvēles. Es uzskatu, ka palmu eļļa viennozīmīgi nav dabas postīšanas un dzīvnieku ciešanu vērta. Cilvēki mūsdienās ir tendēti tikai uz sava labuma gūšanu, tāpēc bieži vien nedomā par pašu galveno – planētu, kura ir mūsu mājas. Ir pēdējais brīdis pārtraukt postošās darbības un saprast, ka darot pāri Zemei, mēs rokam bedri paši sev. Tieši tāpēc es aicinu ikvienu izvērtēt savas darbības un saprast to ietekmi uz apkārtējo vidi plašākā mērogā. Pilnīgi atteikties no palmu eļļas saturošiem produktiem daudziem var likties sarežģīti, taču pozitōvas pārmaiņas var veicināt kaut vai šādu produktu samazināšana ikdienā. Ir svarīgi apzināties palmu eļļas radīto postu un iespēju robežās veikt dabai un veselībai draudzīgākus lēmumus.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,58 €
Work pack Nr. 1367360
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Palmu eļļa”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/453187

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register