Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:963112
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.12.2023.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Used
Extract

Raugi ir vienšūnu mikroorganismi, kuriem ir svarīga loma daudzos bioloģiskos procesos, piemēram, fermentācijā, bioremediācijā un biotehnoloģijā. Raugiem ir unikāla vielmaiņas spēja, kas ļauj tiem augt un ražot enerģiju, izmantojot dažādus ceļus, tostarp aerobo elpošanu un anaerobo fermentāciju. Tas ir svarīgs mehānisms enerģijas ražošanas regulēšanai raugos. Pastēra efekts ir parādība, kas novērota raugos, kas raksturo anaerobās fermentācijas kavēšanu skābekļa klātbūtnē. Šo efektu 19. gadsimtā pirmo reizi aprakstīja Luiss Pastērs. Viņš parādīja, ka skābeklis rauga buljonā var izraisīt rauga šūnu augšanas palielināšanos, savukārt fermentācijas ātrums samazināsies. Šim efektam ir būtiska ietekme uz etanola un citu produktu, kuru galvenā sastāvdaļa ir raugs, rūpniecisko ražošanu.
Raugs ir fakultatīvais anaerobs, kas nozīmē to, ka organisms var sintezēt ATF gan izmantojot skābekli, gan bez tā klātbūtnes. Neatkarīgi no skābekļa klātbūtnes rauga enerģijas metabolisma ceļš uzsākas ar glikolīzi, kur kā galaprodukts veidojas piruvāts. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register