Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:579734
 
Evaluation:
Published: 14.12.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Temperaments stipri ietekmē gan personības virzību, gan komunikāciju ar citiem. Temperaments tiek iedalīts 4 grupās: sangviniķos, holēriķos, flegmātiķos, melanholiķos. Temperaments stabilizējas pusaudžu vecumā un ietekmē rakstura un spēju attīstību, piemēram, kad pusaudžu vecumā mainās temperaments, cilvēks var mainīt savu noskaņojumu ļoti daudz reizes dienā.
Sangviniķiem piemīt ātra emociju maiņa, šie cilvēki parasti ātri piemērojas jauniem apstākļiem, tie ir aktīvi un komunikabli, viegli pārdzīvo stresu, tendēts uz priecīgām emocijām. Liels trūkums ir tas, ka viņiem trūkst mērķtiecības, nenoved iesākto līdz galam.
Holēriķi ir tieši, nenosvērti, mērķtiecīgi, piemīt ātra garastāvokļa maiņa, tendēts uz niknumu un dusmām. Trūkumi ir, ka viņi pārmērīgi emocionāli un aktīvi, tāpēc bieži pārpūlas.
Flegmātiķi ir pacietīgi un izturīgi, grūti pārslēdzas no vienas darbības uz otru. Piemīt samierināšanās tendence. Slikti ir tas, ka viņi bieži ir pasīvi.
Melanholiķi ir viegli iespaidojami, smagi pārdzīvo grūtības, viņi ir nepārliecināti par sevi, ir ļoti jūtīgi, viņi ir pesimisti, parasti pasīvi.
Ir grūti sastapt cilvēku kuram izpaužas tikai viens temperamenta veids, pārsvarā ir sastopami cilvēki ar vairāku temperamenta tipu raksturīgākām pazīmēm. Temperamentu var noteikt veicot dažādus psiholoģiskus testus. Piemēram man visvairāk izpaužas holēriķa īpašības, bet tas nenozīmē, ka man nepiemīt arī citi temperamenta tipi, viss ir atkarīgs no situācijas un vietas.
Personības virzība no temperamenta ir ļoti atkarīga, jo, piemēram, holēriķis attīstīs savas spējas ātri, tāpēc ka tas ir enerģisks, velmju un apņēmību pilns, ātri risina problēmas, bet piemēram melanholiķim var piemīt spējas, dabas dots talants, bet viņa personības virzība “nekustēsies uz priekšu”, jo tas ir pasīvs un netic saviem spēkiem.
No temperamenta ir atkarīga arī komunikācija. Piemēram sangviniķis viegli pielāgojas, pierod pie jauniem cilvēkiem, atrod kopīgu valodu, uztur labu atmosfēru kolektīvā, bet flegmātiķim ir pastāvīgs draugu loks, viņš nav pieradis pie pārmaiņām, tāpēc komunikācija ar citiem ir slikta. Piemēram uz manu komunikāciju ar citiem temperamentam ir liela nozīme, jo es kā lielākā mērā holēriķis, bieži izpaužu savas emocijas, ticu tenkām, tāpēc sazināties apkārtējiem ar mani dažreiz ir ļoti grūti. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1117091
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register