Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:264368
 
Evaluation:
Published: 02.03.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Used
Extract

Saskaņā ar 2016. gada tematiskais ziņojumu “Psihiskā veselība Latvijā” (vēlakais pieejamais) ambulatoro pacientu un apmeklējumu skaitam pie psihiatra un bērnu psihiatra dinamikā joprojām ir vērojama pakāpeniska pieauguma tendence, ko, iespējams, varētu saistīt ar aizspriedumu mazināšanos sabiedrībā pret ārstēšanos pie psihiatra. Savukārt, vietu skaits dienas stacionāros pacientiem ar psihiskiem un uzvedības traucējumiem ir saglabājies nemainīgs. Vienu vai vairākas reizes valsts apmaksātu ārstu psihisku un uzvedības traucējumu gadījumā ambulatori apmeklējuši 6,1% Latvijas iedzīvotāju .
Kopumā ir pieaudzis psihiatru pirmreizēji Reģistra uzskaitē iekļauto pacientu skaits, kas saistīts ar izteiktāku pirmreizēji reģistrēto pacientu skaita pieaugumu diagnožu grupās organiski psihiski traucējumiem, ieskaitot simptomātiskos (diagnožu grupa F00-F09), neirotiski, ar stresu saistītiem un somatoformi traucējumi (diagnožu grupa F40-F48) un garastāvokļa (afektīvie) traucējumi (diagnožu grupa F30- F39) .
Pie ģimenes ārsta turpinājis palielināties kopējais ambulatoro pacientu un apmeklējumu skaits ar garastāvokļa (afektīvajiem) traucējumiem (diagnožu grupa F30-F39). Kopējais hospitalizāciju skaits pacientiem ar psihiskiem un uzvedības traucējumiem Latvijas stacionāros ir palielinājies. Lielākais skaits hospitalizāciju joprojām vērojams pacientiem ar šizofrēniju, šizotipiskiem traucējumiem un murgiem (diagnožu grupa F20-F29) un organiskiem psihiskiem traucējumiem, ieskaitot simptomātiskos (diagnožu grupa F00-F09) .

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register