Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:571527
 
Author:
Evaluation:
Published: 09.05.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Kas īsti ir laime? Vai tā ir bagātība, slava un pārticība? Vai varbūt tomēr -sapratne, pieticība un mīlestība? Protams, bagāts un pārticis var iegūt visu, ko vien sirds iekāro, bet vai par bagātību var nopirkt patiesu mīlestību, godīgumu un labsirdību? Nevar. Un tas ir tas, ko gudrais cilvēkos vērtē augstāk par visu pārējo, materiālo. Savukārt pieticīgais, kas daudz savā dzīve piedzīvojis, izprot citu cilvēku ciešanas, jūt patiesu mīlestību pret līdzcilvēkiem, pret visu apkārtējo, un ir laimīgs arī bez miljona kabatā.
Rūdolfs Blaumanis pats nebija bagāts, dzīvoja parastā ģimenē, kurā nācās daudz strādāt ģimenes labā, gan arī priekš paša izaugsmes. Viņš dzīvoja laimīgs ar to, kas viņam bija. Pēc manām domām, tādi cilvēki ir retums, jo mūsdienās visi cilvēki tiecās tikai pēc naudas, pēc labākiem dzīves apstākļiem. Es uzskatu, ka īsta laime ir tad, kad tu esi laimīgs, kad vari dzīvot pieticīgi, kad tu mīli un esi mīlēts, kad tev pietiek ar to, kas tev ir.
Blaumanis savos darbos uzsver to, ka darot savtīgas lietas un nedomājot par citiem, viss beigu beigās atmaksājas. Viņš savos darbos vienmēr uzsvēris to, ka nepienākas precēties savtīgu nolūku dēļ. Galvenā vienmēr ir bijusi mīlestība, nav svarīgi vai tu dzīvo pārticībā vai pieticībā, vai tā ir grezna pils vai zaru būda. Viss šis arī atspoguļojas R.Blaumaņa darbos, kā, piemēram, „Purva bridējā” - Kristīne neapprecēja bagāto Akmentiņu, bet izvēlējās mūžu pavadīt kopā ar Edgaru, zirgu puisi, lai gan viņiem bija jādzīvo nabadzībā.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1131811
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register