Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:213648
 
Evaluation:
Published: 20.01.2020.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Pievēršoties operācijai, var noskaidrot, ka tobrīd (arī filmā) problēmas ar aklo zarnu tiek raksturota kā “sānu slimība ”. Vārds apendicīts parādās tikai pēc 500 gadiem. Skatoties no bioloģiskā un anatomiskā faktora – lai veiktu šāda veida operāciju nepieciešama invazīva ķirurģija, lai tādu veiktu nepieciešamas labas anatomiskas zināšanas. Pat pieņemot, ka tās Roberts būtu guvis veicot autopsiju līķim, bet no kurienes viņam bija iespējams uzzināt par to, ka tieši izņemot aklo zarnu iespējams labot šo vainu? Kā risināt lielo asins zudumu problēmu? Šo zināšanu trūkumam var pieskaitīt arī opija izmantošanu anestēzijai.
Viens no patiesajiem faktiem ir Ibn Sina pastāvēšana. Šāds personāžs figurē ap 10. gadsimtu Persijas impērijā. Viņš patiešām ir bijis ārsts, domātājs, astronoms, pārzinājis citas zinātnes, tai skaitā, matemātiku. Sarakstījis vairākas grāmatas par medicīnu. Jāpiebilst, ka pārējie galvenie personāži ir izdomāti.
Taisnība ir arī par Lielo Seldžuku impēriju. Seldžuku impērija ir pastāvējusi no 11. līdz 14. gadsimtam. Tie pārstāvēja sunnītu musulmaņu Seldžukīdu dinastiju. Šī impērija bija veikusi lielus iekarojumus Tuvajos austrumos. Tiek uzskatīts, ka šī impērija ir aizsākums mūsdienu Turcijai. To galvenā mītnes vieta arī bija Isfahāna.
Roberts Kols atgriežoties Anglijā dibina savu hospitāli. Šis fakts ir pilnīgi nepareizs, jo pirmais hospitālis rādās tikai pēc 300 gadiem Rietumeiropā. Arī šeit filmas scenārijs mums melo par vēsturi un tās faktiem.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1376026
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register