Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:419419
 
Author:
Evaluation:
Published: 03.11.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Kādēļ mīlestība Annu, pretēji Vronskim, salauž? Pēcdzemdību slimības laikā viņai ārsta izrakstītais morfīns, pieradums pie tā un augstākās sabiedrības tenkas taču nav īstais iemesls. Kas tad? Jā, var mīlestības dēļ pazaudēt galvu, bet tad arī ej uz visu banku un rēķinies ar sekām, nevis gribi gan mīļāko, gan dēlu, gan šķiršanos, gan palikšanu ar vīru, gan lai viņai liek mieru, gan sabiedrības spožumu un cieņu.
Sabiedrībai bija tik liela ietekme uz cilvēku privāto dzīvi un nosodījums tik graujošs, ka viņa nevarēja atļauties brīvi rīkoties. “Viņa nezināja, vai viņa bīstas no tā, kas bijis, vai no tā, kas būs, un nesaprata arī, ko viņa īsti vēlas.” Ar šo savu neizlēmību un mežonīgo greizsirdību viņa mocīja pati sevi un citus. Viņa negribēja un nespēja būt laimīga, jo uzskatīja, ka darījusi ļauni un tāpēc nav pelnījusi laimi. Tiešām vietā Vronska jautājums: “Kāpēc mēs visi tā mocāmies, kad viss taču varētu būt tik labi?”
Jautājumu gandrīz vairāk nekā atbilžu. Varētu analizēt vēl un vēl, jo Tolstojs ir uzrakstījis daudzslāņainu romānu ar daudziem personāžiem, un nelaimīgā mīlestība ir tikai viena no sižeta līnijām, kuru papildina, paspilgtina un savā ziņā iznākumu pamato pārējie notikumi un varoņu uzskati. Romāns ir vesela laikmeta Krievijas vēsturē atspoguļojums.
Lai nu kā, Ļ. Tolstoja romāns “Anna Kareņina” nekādos laikos nezaudē savu vērtību – cilvēki arvien tajā atrod daudz pazīstamu situāciju, pārdomu, emociju un izjūtu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register