Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:440401
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.01.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Ievads
Kas ir sociāla problēma? Pastāv vairākas sociālās problēmas definīcijas. P.B.Hortons definējis sociālu problēmu, kā: Sociāla problēma ir stāvoklis, kas ietekmē daudzus cilvēkus tādā veidā, kas tiek uzskaitīts par nevēlamu, un par kuru ir pārliecība, ka kolektīva darbība var to mainīt. Savukārt F.R. Suarpitti ir definējis sociālu problēmu kā: Sociāla problēma ir stāvoklis, kas ietekmē individuālo un sociālo labklājību, to identificē kolektīva darbība un socioloģiskā analīze sociālo struktūru un sociālo pārmaiņu attiecībās.
Katrai sociālai problēmai ir objektīvais faktors- apstākļi, bet ir nepieciešams arī subjektīvais faktors- attieksme, kas apstākļus novērtē kā nevēlamus.
Pārskatot 2008. gada izmantotā laikraksta „Latvijas Avīzes” novembra numuros saskāros ar sekojošām problēmām:
Bezdarbs
Vardarbība, noziedzība,
Bezpajumtnieki.
Alkoholisms
Katra, manis izvēlētā sociālā problēma, tiks aplūkota no vairākām pusēm –
sociālās problēmas cēloņi, sociālās problēmas cēloņu izraisītās sekas, pielietojamās metodes konkrētās problēmas atrisināšanai, kā arī manis pašas novērojumi, kas balstīti uz konkrētu sociālo problēmu un tās atrisinājumu.
Veicot analīzi no laikraksta „Latvijas avīze” par sociālām problēmām tiks skaidrāk atspoguļots vispārējais priekšstats par šodienas dzīves apstākļiem Latvijā un visu situāciju kopumā.
Iepriekš minētās problēmas ir problēmas, kas ļoti bieži tiek pieminētas un aplūkotas masu mēdijos. Taču vislielākās grūtības sagādā tieši šo problēmu atrisināšana, jo katra šī problēma papildina vienu otru un savā veidā ir pat atkarīgas viena no otras, piemēram, bezdarbs- alkoholisms, alkoholisms- vardarbība, bezdarbs-bezpajumtnieki utt. Katra no minētajām problēmām ir arī kā cēlonis katrai jaunai problēmai.
Darba gaitā tiks aplūkoti vairāki rādītāji un valstiskas norises, kas tiešā mērā veicina sociālo problēmu rašanos un tajā pat laikā ir atbildīgas par šo problēmu atrisinājumu. Taču gala rezultāts, vai tas ir pozitīvs vai negatīvs, lielā mērā ir atkarīgs tieši no metodēm kādas tiek pielietotas problēmas mazināšanai vai novēršanai.
„Zodziet mierīgi! Policista nav....” Laikā kad aug noziedzība, paziņo par apmēram par 200 reāli strādājošu policistu atlaišanu. Aldis Lieljuksis parakstījis pavēli, ka no darba Valsts policijā jāatbrīvo 507 darbinieki. Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) skaidroja, ka no darba tiks atbrīvoti tikai līdz 200 reāli strādājošie policijas darbinieki, bet pārējās ir tukšās vakances. Ivara Godmaņa atbilde bija tik tāda, ka štatu samazināšana neskars reāli strādājošus policistus..........
( Latvijas avīze 12.11.08 )

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register