Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:277218
 
Evaluation:
Published: 27.11.2014.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Neskatoties uz to, ka sievietes ķermenis tika izmantots baudas iegūšanai, sieviete šādu lomu apzinājās. Viņas zināja, ka viņām šajā ziņā nav nekādas teikšanas vai iebilšanas, tādējādi viņas ļāvās vīriešu cietsirdībai un, bieži vien, āri nežēlībai. Tomēr, lai cik ļauni nebūtu vīrieši, sievietes, kā emocionālas, būtnes iemīlējās, un sēroja un skuma par to, ka viņām ir liegta laimīga mīlestība, Viņām bija jāsamierinās ar salauztu sirdi un sava ķermeņa upurēšanu.
Spriežot pēc dzejoļa un pēc faktiem, kas saistīti ar sievietes lomu viduslaikos, var secināt, ka sieviete vienmēr ir bijusi pazemīgāka un viņai nebija lielas teikšanas par dažādiem notikumiem. Viņas kontrolēja vīrieši. Vēlākos gados, kad sievietes sāka ieredzēt un vairāk cienīt, viņas tika šķirotas pēc piederības dažādām kārtām un no dzimtas. Dižciltīgajām sievietēm bija lielāka brīvība, viņas varēja iegūt izglītību, nodarbojās ar smalkām izdarībām – dārgu audumu, izšuvumu izgatavošanu. Tomēr, neskatoties uz sievietes ķermeņa „izmantošanu” miesaskārām izdarībām, bija arī sievietes, kas kļuva par valdniecēm un spēcīgām sievietēm. Kā vispazīstamākā viduslaiku sieviete, bija Žanna d’Arka, kas bija Francijas nacionālā varone, kas atbrīvoja Franciju no burgundiešu un angļu iekarotājiem, tomēr viņa nokļuva angļu gūstā, kas viņu sadedzināja uz sārta, par iemeslu minot Bībelisko ģērbšanās likuma pārkāpumu.
Tagad vairs nav viduslaiki, tomēr vēl joprojām ir jūtama sieviešu diskriminācija dažādās darba sfērās un jomās. Nenoliedzami, sievietēm ir iespējama daudz lielāka brīvība, attiecībā uz izglītību un, protams, uz savu ķermeni, tomēr vēl šobaltdien ir tautas, kurās sieviete ir pakļauta vīrietim (Afganistāna). Lai arī sievietes ir daiļā dzimuma pārstāves, viņas ir spējīgas būt spēcīgas, neatlaidīgas un drosmīgas un pastāvēt pašas par saviem vārdiem un rīcību.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register