Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:777341
 
Evaluation:
Published: 21.12.2020.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

d. iztēles treniņš (vizualizācija). Domas veido līdzīgu sensoro pieredzi kā reālas darbības. P.Holmsa un D.Kolinsa PETTLEP modelis tiek plaši izmantots sportistu vidū, tā galvenā ideja ir iztēloties apkārtējo vidi, veikto uzdevumu (fiziskā atbilstība, kustību ritms un temps) un emocijas pēc iespējams atbilstošāku realitātei. Šis metodes izmanto arī jaunu tehnisko un taktisko prasmju apguvei, traumu radīto seku pārvarēšanai, pašpārliecības paaugstināšanai u.c.
Katram sportistam ir jāizmēģina pēc iespējas vairāk vingrinājumu un jāizveido efektīvāko vingrinājumu kopums, kuru pielietot regulāri treniņu un sacensību procesā [1].
Trauksmes ilgtermiņa sekas ir atteikšanās no piedalīšanās sacensībās, lai samazinātu neveiksmes iespējas risku, tādējādi samazinās gan iekšējā, gan ārējā motivācija, kā arī sportists neizmanto visas sporta veida piedāvātās iespējas [4].
Sportisti bieži saskarās ar trauksmes kontroles nespēju, bet treneri parasti nav spējīgi palīdzēt zināšanu trūkuma dēļ, tādējādi tiek izplatīta paradigma, ka trauksmes kontroles problēmas ir saistītas ar indivīda gribasspēku un “iekšējo spēku”, kaut arī patiesībā tās ir risināmas ar regulāriem vingrinājumiem. Šāda veida stresa menedžmenta paņēmieni nav izplatīti, tas liecina par sabiedrības vispārīgu nespēju risināt šāda tipa problēmas.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register