Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:616513
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.01.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

“Ņemot vērā, ka saskaņā ar Fonda likumu, kultūras ministrs kontrolē Fonda līdzekļu izmantošanas likumību un lietderību, lūdzam Jūs paskaidrot situāciju ar līdzekļu piešķiršanu, kā arī pārskatīt Fonda lēmumu un pieņemt adekvātu lēmumu. ”
Fonds tolaik piešķīris finansējumu mazpazīstamiem un , pēc vēstules autoru domām, vājākiem modes industrijas pārstāvjiem un atteicis tiem, kas darbojušies industrijā jau ilgi un ir pierādījuši sevi ar dažādiem sasniegumiem ne tikai Latvijas robežās, bet arī starptautiskā līmenī. Tas radījis pamatu šaubām par to, cik kompetenti ir notikusi iesniegto projektu izskatīšana un vērtēšana.
“Vēlamies piebilst, ka šāda neapdomīga valsts līdzekļu piešķiršana vājiem modes nozares projektiem un vadošā industrijas projekta atstāšana bez finansiālā atbalsta var novest drīzāk pie industrijas graušanas, nevis veicināt tās attīstību. ”2
Galu galā, varu vien atkārtot, ka šī ir būtiskākā problēma, ko saskatu Valsts Kultūrkapitāla fonda darbībā ar finansējuma piešķiršanu- ekspertu komisijas, kas par to pieņem lēmumus. Mani iepriekš ieskicētie atgadījumi par situācijām, kas saistītas ar finansējuma piešķiršanu projektiem, to tikai apstiprina. Ir nepieciešams rūpīgāk un adekvātāk attiekties pret ekspertu komisijas sastāva noformēšanu, lai sekmētu to objektīvāku un kvalitatīvāku darbību. Protams, ir arī saprotams, ka uz 7 cilvēku pleciem vienas nozares ietvaros tiek likts liels noslogojums un atbildība, un ne visi eksperti un to darbība ir vērtējama negatīvi.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register