Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:786303
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.02.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Lilijas pirmā parādīšanās novelē tikai apstiprina viņas norobežojošo lomu - viņa glezno Remzijas kundzi un viņas jaunāko dēlu caur logu, atrodoties pagalmā.
Romāna “Uz bāku” sieviešu kārtas varones atklāti vai slepus cenšas noārdīt tradicionālās sieviešu lomas sabiedrībā. Piemēram, Lilijai Brisko nav vēlmes precēties, jo viņa sevi grib veltīt tikai darbam. Viņa ir neatkarīga un pašpārliecināta, un viņa spēj ignorēt romāna vīriešu aizspriedumu pilnos komentārus par to, ka sievietes nespēj gleznot. Neskatoties uz Remzijas kundzes centieniem, Lilija visa romāna garumā notur savas pozīcijas un atsakās kļūt par kāda vīrieša sievu. Šāda veida izvēle 20. gadsimta sākumā bija sievietei neraksturīga.
Arī Remzijas kundzes 3 meitas klusi noraida dzīvi, kuru izvēlējusies viņu māte, ar visu tās ģimeniskumu priekšgalā. Viņas zina, ka vēlas, lai viņu dzīve būtu atšķirīga un komplicētāka. Sievas un mātes loma viņām šķiet kā ierobežojums, kuru var apiet ar spītību.
Minta, kas bija nedaudz netradicionālu dāma, cieš savas laulības dēļ, jo vīrs aiziet pie citas sievietes. Tā vien šķiet, ka romāna sižetā tiek ietverts nosodījums sievietēm, kuras akceptē sievas un mātes pozīcijas, bet tā ir bagāta ar jaunām sievietēm, kas ir pārliecināti, ka vēlas citu eksistenci. Romāns ir piepildīts ar sieviešu lomām, kuras vēlas sev citādāku dzīvi.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register