Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:199414
 
Evaluation:
Published: 05.04.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 14 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Informācija par uzņēmumu    4
2.  Vienlīdzīga darba samaksas principa attīstības vēsture    6
2.1.  Darba samaksas būtība    7
2.2.  Atalgojuma sistēmas politika uzņēmumā    8
2.3.  Finansiālā atalgojuma sadalījums    9
3.  Darba samaksas sistēmas organizācijas problēmas    10
4.  Darba samaksas sistēma uzņēmumā AAS “Baltikums”    11
5.  Darba samaksas organizācija uzņēmumā. Darba samaksas pirmdokumenti    12
6.  Pārvaldības jēdziens    14
6.1.  Pārvaldības funkcijas    14
7.  Secinajumi un priekšlikumi    16
  Izmantotā literatūra    17
Extract

Latvijas stratēģijas mērķis ir veiksmīgi iekļauties Eiropas Savienībā, tādēļ nodrošinot tālāko valsts ekonomisko izaugsmi, valdības ekonomiskās politikas mērķis ir sasniegt ilgstošu un stabilu ekonomisko izaugsmi, sabalansētu ekonomisko un sociālo attīstību.
Viena no valdības prioritātēm ir uzņēmējdarbības attīstībai labvēlīgas vides nodrošināšana. Veiksmīga uzņēmējdarbība šodienas ekonomiskajos apstākļos lielā mērā ir atkarīga no saimnieciskā mehānisma un no uzņēmuma vadības prasmes pieņemt pareizo lēmumu. Viens no visbūtiskākajiem faktoriem uzņēmējdarbības saimnieciskajā mehānismā ir darba samaksa.
Prakses laikā tiek pētīta darba samaksas sistēma uzņēmumā AAS “Baltikums”. AAS “Baltikums” darba samaksas politika ir konfidenciāla, tādēļ, saskaņojot rīcību ar prakses darba vadītāju, aprakstītā informācija var būt neprecīza, jo tā netiek izpausta.
AAS “Baltikums” uzdevums ir piedāvāt pakalpojumus un preces, kurām ir pieprasījums. AAS “Baltikums” attīstās arvien dinamiskāk, šis process nedrīkst ļauties pašplūsmā. Tas ir jāvirza uz noteiktu mērķi un tā jāizveido, lai mērķis tiktu sasniegts.
Vadība ir mērķa orientēts veidojums. Šis veidojums var attiekties gan uz personām, gan uz uzņēmumiem, tāpēc jāšķir personālvadība no uzņēmuma vadības.
Personālvadībā jēdziens “veidojums” bieži tiek aizstāts ar jēdzienu “ietekme”, jo personālvadība tiek virzīta uz uzņēmumā strādājošo personu uzvedības ietekmi. Priekšnieku ietekmes pakāpe uz padotajiem vai arī strādājošo participācijas pakāpe vadības orgānu pasākumos var tikt veidota dažādi. Ar atšķirīgiem izturēšanās piemēriem var izteikt dažādus vadības stilus.
AAS Baltikums apdrošināšanas sabiedrības vēsture aizsākās 90. gadu sākumā, kad uzņēmēju grupa, kuru vidū bija arī nākamie sabiedrības Baltikums dibinātāji, izveidoja valstī pirmos privātos jūras transporta uzņēmumus. Apdrošināšanas sabiedrības tradīcijas un saknes veidojās, sniedzot starpniecības un brokeru pakalpojumus saviem uzņēmumiem un klientiem piederošo jūras kuģu, atbildības un kravu apdrošināšanā, turklāt riskus izvietojot vadošajās pasaules apdrošināšanas sabiedrībās. Augstais profesionālisms jūras risku apdrošināšanā, vadošā pozīcija šajā biznesa veidā tajā laikā noteica dibinātāju izvēli un lēmumu izveidot pašiem savu apdrošināšanas sabiedrību, lai vislabākajā veidā aizsargātu savas komercintereses.
1998. gadā sabiedrība Baltikums iegūst licenci apdrošināšanai Latvijā un uzsāk apkalpot savu dibinātāju un viņu partneru apdrošināšanas intereses, pakāpeniski pāraugot universālā apdrošinātājā ar centrālo biroju Vecrīgā. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register