Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:827521
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.03.2019.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 12 units
References: Not used
Extract

Ko darīt, ja osteomielīts ir hronisks?
Jālikvidē infekcija. Moderna osteomielīta ārstēšana ietver sevī vairākus faktorus, to skaitā arī plašu ķirurģisku rezekciju tiek izņemti visi bojātie audi un arī bojātā kaula daļa.

Kas paliek izņemtā kaula vietā?
Sākumā tukšums, bet citādi kaulu izārstēt nevar. Ja kauls ir slims, tajā ir infekcija, ārsts var izrakstīt jebkuras zāles, taču tās nelīdzēs. Infekcija nobeidz kaulu, tas kļūst nedzīvs, tāpēc ir jāizņem. Un te nāk talkā mūsdienu medicīna rekonstruktīvā ķirurģijā, mikroķirurģija, kad varam izmantot ķermeņa audus no citas vietas, ar tiem aizpildot šo caurumu. Var arī kaulus pārstādīt. Piemēram, apakšstilba ir divi kauli lielais un mazais. Lielais kauls nes pamatslodzi, bet mazais nodrošina potītei stabilitāti. Būtībā no šā mazā kaula cilvēkā organismam vajadzīgi tikai kādi 8 centimetri, un pārējo daļu var izmantot. Visbiežāk šis mazais kauls noder apakšstilba lielajam kaulam, to var pārstādīt arī uz rokām. Pārstādīšanai var izmantot arī ribas, lāpstiņu apakšējo daļu, diezgan lielu gabalu var izņemt no iegurņa kaula. Runājot par kauliem, tiem piemīt interesanta spēja atjaunoties. Ja kauls ir dzīvs, tas ar laiku atgūst savu pamatstruktūru, līdz ar to pietiek pārstādīt mīkstos audus, ielikt ielāpu, aiztaisīt ciet defekta vietu, un problēma ir atrisināta. Paralēli gan pacientam vēl 6-8 nedēļas tiek nozīmētā antibakteriāla terapija.

Vai visiem pacientiem ir labvēlīgais iznākums?
Pirms ķeramies pie operācijas, mums ir jāzina, kāda pacientam ir asinsrite kājās. Ja asinsrite ir kārtībā, problēmām vai nu vispār nevajadzētu būt, vai arī tās ir salīdzinoši niecīgas. Līdz ar to jāpārbauda maģistrālie asinsvadi. Vislabākā metode ir angiogrāfija pacienta maģistrālajos asinsvados ielaiž konstrastvielu, un speciālists skatās to caurlaidību. Ja tiek konstatētas kādas problēmas, vēršamies pie angioķirurgiem vai angiogrāfijas speciālistiem, kuri šos asinsvadus paplašina vai veic kādas asinsriti atjaunojošas operācijas. Ja izdodas asinsriti atjaunot, mēs varām ķerties pie rekonstrukcijām.

Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1371464
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register