Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:578373
 
Author:
Evaluation:
Published: 09.01.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma plānojums un iekārtojums    4
1.1.  Higiēnas faktori    4
1.2.  Ēka un iekārtas    5
1.3.  Pārtikas ražošanas telpas    6
2.  Ūdensapgāde    7
3.  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas (ierīces)    8
4.  Apgaismojums    9
5.  Ventilācija    9
6.  Ģērbtuves un tualetes    10
7.  Roku mazgāšanas iekārtas uzņēmuma zonās, kur strādā ar pārtiku    10
8.  Iekārtas un darbarīki    11
9.  Ražošanas higiēnas prasības    12
10.  Personāla higiēna    15
11.  Pārtikas nekaitīguma nodrošinājums    16
12.  Pārtikas atkritumi    18
  Priekšlikumi    19
  Secinājumi    20
  Izmantotā literatūra    21
  Pielikums    22
Extract

PRIEKŠLIKUMI
1. Ēdināšanas uzņēmumam „Ķīvīškrogs” vajadzētu izstrādāt vienotus formas tērpus viesmīlēm, lai vieglāk būtu atšķirt apkalpojošo personālu no klientiem.
2. Ieteicamāk būtu ja darbinieku formas tērpus mazgātu speciāla firma, ne darbinieki paši mājās, jo tā varētu nodrošināt augstāku tīrības līmeni.
3. Tā kā starp sienu flīzēm uzņēmumā ir 1,2 cm atstarpes, autore ieteiktu tās tīrīt un dezinficēt, cik bieži vien iespējams.
4. Iegādāties dekoratīvās līstītes uz grīdu – sienu – griestu salaiduma vietām ieapaļās formās, lai būtu vieglāk tīrīt.
5. Personālam vajadzētu atsevišķu tualeti, lai nebūtu jāizmanto klientu tualete.
6. Vajadzētu atbrīvoties no galda piederumiem ar koka galiem, jo tie jau sen ir zaudējuši savu sākotnējo izskatu.
7. Noasfaltēt grantētā ceļa posmu, kas ir uzņēmuma teritorijā.
8. Pilnībā iežogot uzņēmuma teritoriju, lai nevarētu piekļūt meža zvēri un citas nevēlamas personas.
9. Griezties pie mežniecības un lūgt atļauju, lai varētu nozāģēt lielos kokus, pie ražošanas telpas logiem, kas vasarā ir pilni ar kukaiņiem un putniem, bet rudenī ar birstošām lapām.

SECINĀJUMI
1. Lai ēdināšanas uzņēmums spētu veiksmīgi darboties, tam ir jāievēro labas higiēnas prakses vadlīnijas un daudz likumu, piemēram, Eiropas Parlamenta un Padomes regula (EK) Nr.852/2004 „Par pārtikas produktu higiēnu”.
2. Uzņēmumā ir jābūt izstrādātam mazgāšanas – dezinsekcijas plānam, vēlams, lai būtu izstrādāti arī personāla higiēnas noteikumi.
3. Uzglabājot pārtikas produktus, ēdināšanas uzņēmumā ir jāievēro to uzglabāšanas temperatūra un ēdienu savienojamība tos uzglabājot, lai nerastos mikroorganismi.
4. Materiāliem un priekšmetiem, kuri nonāk saskarē ar pārtiku jābūt nekaitīgiem, netoksiskiem un drošiem.
5. Ēdināšanas uzņēmumā „Ķīvīškrogs” darbam par pamatu tiek ņemtas lielākoties higiēnas vadlīnijas, nodrošinot, kvalitatīvu un cilvēkiem nekaitīgu pārtiku.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −8,48 €
Work pack Nr. 1318764
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register