Practice Reports
Technologies
Cooking, Food Processing
Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums-
Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 3 | |
1. | Uzņēmuma plānojums un iekārtojums | 4 |
1.1. | Higiēnas faktori | 4 |
1.2. | Ēka un iekārtas | 5 |
1.3. | Pārtikas ražošanas telpas | 6 |
2. | Ūdensapgāde | 7 |
3. | Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas (ierīces) | 8 |
4. | Apgaismojums | 9 |
5. | Ventilācija | 9 |
6. | Ģērbtuves un tualetes | 10 |
7. | Roku mazgāšanas iekārtas uzņēmuma zonās, kur strādā ar pārtiku | 10 |
8. | Iekārtas un darbarīki | 11 |
9. | Ražošanas higiēnas prasības | 12 |
10. | Personāla higiēna | 15 |
11. | Pārtikas nekaitīguma nodrošinājums | 16 |
12. | Pārtikas atkritumi | 18 |
Priekšlikumi | 19 | |
Secinājumi | 20 | |
Izmantotā literatūra | 21 | |
Pielikums | 22 |
PRIEKŠLIKUMI
1. Ēdināšanas uzņēmumam „Ķīvīškrogs” vajadzētu izstrādāt vienotus formas tērpus viesmīlēm, lai vieglāk būtu atšķirt apkalpojošo personālu no klientiem.
2. Ieteicamāk būtu ja darbinieku formas tērpus mazgātu speciāla firma, ne darbinieki paši mājās, jo tā varētu nodrošināt augstāku tīrības līmeni.
3. Tā kā starp sienu flīzēm uzņēmumā ir 1,2 cm atstarpes, autore ieteiktu tās tīrīt un dezinficēt, cik bieži vien iespējams.
4. Iegādāties dekoratīvās līstītes uz grīdu – sienu – griestu salaiduma vietām ieapaļās formās, lai būtu vieglāk tīrīt.
5. Personālam vajadzētu atsevišķu tualeti, lai nebūtu jāizmanto klientu tualete.
6. Vajadzētu atbrīvoties no galda piederumiem ar koka galiem, jo tie jau sen ir zaudējuši savu sākotnējo izskatu.
7. Noasfaltēt grantētā ceļa posmu, kas ir uzņēmuma teritorijā.
8. Pilnībā iežogot uzņēmuma teritoriju, lai nevarētu piekļūt meža zvēri un citas nevēlamas personas.
9. Griezties pie mežniecības un lūgt atļauju, lai varētu nozāģēt lielos kokus, pie ražošanas telpas logiem, kas vasarā ir pilni ar kukaiņiem un putniem, bet rudenī ar birstošām lapām.
SECINĀJUMI
1. Lai ēdināšanas uzņēmums spētu veiksmīgi darboties, tam ir jāievēro labas higiēnas prakses vadlīnijas un daudz likumu, piemēram, Eiropas Parlamenta un Padomes regula (EK) Nr.852/2004 „Par pārtikas produktu higiēnu”.
2. Uzņēmumā ir jābūt izstrādātam mazgāšanas – dezinsekcijas plānam, vēlams, lai būtu izstrādāti arī personāla higiēnas noteikumi.
3. Uzglabājot pārtikas produktus, ēdināšanas uzņēmumā ir jāievēro to uzglabāšanas temperatūra un ēdienu savienojamība tos uzglabājot, lai nerastos mikroorganismi.
4. Materiāliem un priekšmetiem, kuri nonāk saskarē ar pārtiku jābūt nekaitīgiem, netoksiskiem un drošiem.
5. Ēdināšanas uzņēmumā „Ķīvīškrogs” darbam par pamatu tiek ņemtas lielākoties higiēnas vadlīnijas, nodrošinot, kvalitatīvu un cilvēkiem nekaitīgu pārtiku.
…
Darbā ir izstrādāts sanitāri – higiēniskais atklāta tipa ēdināšanas uzņēmuma novērtējums, kur par pamatu izvērtējumam tiks pielietotas labas higiēnas prakses vadlīnijas un Eiropas Parlamenta un Padomes regula (EK) Nr.852/2004 „Par pārtikas produktu higiēnu”. Lai veicinātu uzņēmuma kvalitatīvāku darbu ir izstrādātas labas higiēnas prakses vadlīnijas. Kas ir kā palīginstruments ēdināšanas uzņēmumu darbībā, lai sasniegtu labas prakses izpratnes un atbilstības līmeni. Higiēnas vadlīniju mērķis ir veicināt higiēnas prasību izpratni un pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas pasākumu ieviešanu ēdināšanas uzņēmuma ikdienas darbībā.
- Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums
- Profesionālās prakses pārskats ēdināšanas servisā
-
SIA “Kebabs Fix”
Practice Reports50 Management, Business, Cooking, Food Processing
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Ražošanas prakses atskaite A/S ”Aldaris”
Practice Reports for university11
-
Prakse viesmīlības un ēdināšanas uzņēmumā SIA "Pils"
Practice Reports for university19
-
AS "Rīgas Piena kombināts"
Practice Reports for university8
-
Ražošanas prakse uzņēmumā "Rīgas piena kombināts"
Practice Reports for university48
-
Ievadprakse ēdināšanas uzņēmumā "Piektdiena ir klāt"
Practice Reports for university22