Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:195888
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.10.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Uzņēmuma vispārīgs raksturojums    4
1.2.  Slimnieku ēdināšanas bloks    6
2.  Pārtikas bloka organizatoriskā struktūra    7
2.1.  Pārtikas bloka darba organizācija    8
3.  Ēdināšanas uzņēmuma atbilstība kvalitātes kritērijiem    10
4.  Uzņēmuma darba plānošana    12
5.  Darba izpētes un analīzes kritēriji    16
6.  Pārtikas produktu plānošana    17
7.  Ēdienu porciju sagatavošanas tehnoloģija    20
7.1.  Ēdienkartes analīze    22
8.  Virtuves saimniecība    26
8.1.  Virtuves saimniecības uzturēšana    31
9.  Galda klāšanas tehnoloģija un veicamie priekšdarbi    35
10.  Apmeklētāju drošības un garantijas pasākumi    37
  Secinājumi un priekšlikumi    37
Extract

Tūrisms šobrīd pasaulē tiek uzskatīts par vienu no perspektīvākajām ekonomikas nozarēm, kura attīstās visstraujāk. Šī nozare sekmē tautsaimniecības attīstību kopumā, uzlabo nodarbinātību un reģionu attīstību, rosina ekonomisko darbību, veicina infrastruktūras attīstību un vides kvalitātes uzlabošanu, tūrisms ir mūsdienu sabiedrības vispārizglītojošs, kultūras un sociāls faktors, un neatņemama sastāvdaļa. Tūrisms ir nozare, kas apvieno sevī vairākas darbības sfēras, kas kopā veido nozari. Šai nozarei ir labas perspektīvas pastāvēt un veiksmīgi attīstīties.
Tūrisma nozares darbība nav iedomājam bez uzņēmumiem, kas nodrošina apmešanās un ēdināšanas pakalpojumus. Līdz ar nozares paplašināšanos, būtiski ir paaugstināt pakalpojumu un apkalpošanas kultūru atbilstoši tirgus prasībām.
Profesionālā prakse ir viens no efektīvākajiem ceļiem kā iekļauties plašajā tūrisma biznesā. Profesionālā prakse palīdz apzināties savas spējas un potenciālu, kā arī sagatavo darbam viesmīlības un ēdināšanas sektoros, sniedz praktiskas iemaņas un zināšanas, tostarp nodrošina lielisku iespēju noderīgu kontaktu dibināšanai.
2008. gadā (no 21. aprīļa līdz 16. maijam) tika izieta prakse Ogres rajona slimnīcā, pārtikas blokā, kur notiek slimnieku, arī personāla ēdināšana.
Prakse ilga 4 nedēļas. Galvenokārt strādāju virtuvē, bet atsevišķos gadījumos palīdzēju pildīt arī pārtikas tehnologa pienākumus,- sastādīju darba grafikus, vienojos ar māsiņām un šefpavāru par ēdienkarti, pieņēmu preci, kā arī strādāju kā apkalpojošais personāls.
Profesionālās prakses mērķis
Nostiprināt studiju programmas laikā gūtās teorētiskās zināšanas un pielietot tās praktiskajā darbībā, strādājot Ogres rajona slimnīcas ēdināšanas blokā.

Profesionālās prakses uzdevumi
1.Veikt ar praksi saistīto pienākumu un uzdevumu izpildi konkrētā darbavietā.
2.Iepazīt uzņēmuma struktūru, darba organizāciju un vadību.
3.Iepazīt un analizēt slimnieku ēdināšanas bloka darbības principus.
4.Prakses laikā pienācīgi veikt savus darba pienākumus, pielietojot savas teorētiskās
zināšanas.
5. Pilnveidot savas teorētiskās zināšanas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register