Lai nodrošinātu sabalansētu uzturu ieteikšu pacientei dienas laikā ēst vairākas reizes, bet mazākām porcijām. Iesaku uzturā vairāk lietot dārzeņus, graudaugus, kā arī nepieciešams katrā maltītes reizē iekļaut olbaltumvielas izskaidroju, ka olbaltumvielām bagāti produkti ir gaļa, zivis, olas, biezpiens, rieksti, pupas.
Pagatavojot maltītes, iesaku tās gatavot pēc iespējas veselīgāk, piemēram, neizmantot eļļu, sviestu, kā arī ieteicams produktus sutināt nevis lietot ceptā veidā. Lai uzturs būtu sabalansēts, pastāstu, ka nevajadzētu aizmirsts arī pēc iespējas vairāk lietot dažādu veidu kāpostus, salātus, gurķus, tomātus, kabačus vai ķirbjus, kā arī zaļumus.
Atgādinu, ka ogļhidrāti ir galvenais enerģijas avots mūsu organismā. Pastāstu kādi produkti ietilpst ogļhidrātu grupā - cukurs, medus, saldumi, ogas un augļi, augļu sulas,kartupeļi un visi graudaugu izstrādājumi.
Pirms izrakstīšanās no stacionāra:
Informēšu pacienti par to, ka apmēram pēc 1 mēneša viņai jāapmeklē endokrinologs, lai pārbaudītu vairogdziedzera funkciju un piemeklētu atbilstošas zāles.
Ieteikšu divas trīs nedēļas izvairīties no pārlieku lielas sportiskās aktivitātes, nesauļot kakla apvidu vairākus mēnešus, nelietot kakla ķēdītes, kamēr brūce nav pilnībā sadzijusi, lai nerastos pēcoperācijas komplikācijas.
Aptuveni 2 nedēļas pēc operācijas jāgriežas pie ķirurga, lai pārbadītu kā dzīst brūce.
…