-
Prakse viesnīcā "Konventa sēta"
Nr. | Chapter | Page. |
IEVADS | 3 | |
1. | VIESNĪCA | 4 |
Viesnīcas vēsture un Viesnīcas vadības shēma.. | 4 | |
1.1. | Viesnīcas atbilstība kvalitātes kritērijiem | 5 |
1.2. | Darba plānošana, izpēte un analīze | 5 |
1.3. | Viesnīcas numuru rezervēšana | 6 |
1.4. | Dienesta telpas | 6 |
1.5. | Viesu rīcībā esošās telpas | 7 |
1.6. | Telpu pašizmaksa un viesu numuru cenas aprēķināšana | 7 |
1.7. | Standarta un speciālās cenas viesnīcas numuriem | 7 |
1.8. | Viesu istabu aprīkojums | 8 |
1.9. | Viesu drošība, pasākumi drošības nodrošināšanai | 12 |
1.10. | Personāla skaita attiecība pret viesu skaitu | 12 |
1.11. | Apkalpojošā personāla pienākumi | 12 |
1.12. | Darba samaksas formas un sistēmas | 13 |
1.13. | Viesu ēdināšanas veidi viesnīcā | 14 |
1.14. | Papildpakalpojumi | 14 |
1.15. | Finansu veidošanās avoti | 14 |
1.16. | Apmaksas veidi | 14 |
SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI | 15 | |
2. | ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMS | 17 |
2.1. | Sabiedriskās ēdināšanas telpu atbilstība kvalitātes kritērijiem | 17 |
2.2. | Darba plānošana | 17 |
2.3. | Darba izpētes un analīzes kritēriji | 17 |
2.4. | Produktu plānošana, iegāde, uzskaite, uzglabāšana | 17 |
2.5. | Ēdienu porciju sagatavošanas tehnoloģija | 18 |
2.6. | Virtuves saimniecība, tās plānošana, uzturēšana | 18 |
2.7. | Galda klāšanas tehnoloģija, veicamie priekšdarbi | 18 |
2.8. | Oficicnta darba organizācija | 19 |
2.9. | Galdu rezervēšanas procedūra | 19 |
2.10. | Pasūtījumi | 19 |
2.11. | Apmeklētāju drošības garantijas pasākumi | 20 |
SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI | 21 | |
Izmantotās literatūras saraksts | 22 | |
Pielikumi | 22 |
Prakses veikšanai, kura ilga 7.nedēļas tika izvēļēta viesnīca "Konventa sēta" (4 nedēļas) un restorāns "Raibais balodis" (3 nedēļas), kas atrodas Rīgā, Kalēju ielā 9/11.
Prakses mērķi ir :
Nostiprināt studiju laikā apgūtās teorētiskās zināsānas un prasmi tās pielietot praktiskajā darbā.
Noskaidrot, kā notiek darba plānošana, izpēte un analīze.
Apgūt nepieciešamās zināšanas un attīstīt darba iemaņas, kas nepieciešamas darba veikšanai.
Attīstīt prasmi radoši domāt, analizēt dažādas situācijas un atbilstoši rīkoties.
Attīstīt spēju strādāt komandā
Daži no prakses uzdevumi ir :
Noskaidrot vai viesnīca un sabiedriskās ēdināšanas telpas atbilst noteiktajiem kvalitātes kritērijiem.
Uzzināt, kā notiek numuru rezervēšana.
Noskaidrot standarta un speciālās cenas viesnīcas numuriem.
Noskaidrot, kādi ir apkalpojošā personāla pienākumi.
Noskaidrot, kā notiek produktu plānošana, iegāde, uzskaite, uzglabāšana, pārstrāde.
Noskaidrot, kādi ir pasākumi, kas tiek veikti, lai nodrošinātu viesu drošību.
…
Prakses pārskats, par viesnīcu un restorānu
- Prakse atpūtas centrā "Brīze"
- Prakse picērijā "Čili pica"
- Prakse viesnīcā "Konventa sēta"
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Profesionālais prakses pārskats viesnīcā ārzemēs
Practice Reports for secondary school30
-
SIA ”Akva” - ekonomiskās prakses atskaite viesnīcā
Practice Reports for secondary school9
-
Viesnīcā "Rīga"
Practice Reports for secondary school15
-
Viesnīca "Gutenbergs"
Practice Reports for secondary school14
-
Prakse viesnīcā "Tomo"
Practice Reports for secondary school9