Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:618455
 
Author:
Evaluation:
Published: 07.09.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Rēzeknes Augstskola dibināta 1993.gadā 1.jūlijā. Rēzeknes Augstskolas arhīvs atrodas: Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 90, ēkas 1 stāvā un aizņem 22,8 m², glabātavai ir metāla durvis logu nav, arhīvs apkurinās ar centrālo apkuri un ir ugunsdrošības un apsardzes signalizācija. Arhīvā strādā 1 cilvēks.
Prakses laikā iepazinos ar arhīvu dokumentu uzkrāšanas, uzskaites, saglabāšanas un izmantošanas reglamentējošajiem dokumentiem:
1. Latvijas Republikas 1991.gada 26.marta likums „Par arhīviem”
2. Latvijas Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas 1995.gada 10.oktobra instrukcija „Par juridisko personu arhīvu dokumentu uzkrāšanu, uzskaiti, saglabāšanu un izmantošanu”.
3. Latvijas Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas 1994.gada 21.februāra norādījumi „Likvidējamo un reorganizējamo valsts iestāžu, organizāciju, uzņēmumu, pašvaldību, to institūciju, sabiedrisko, konfesionālo organizāciju un citu juridisko personu arhīva fondu saglabāšanas kārtība”.
4. Latvijas Valsts arhīvu ģenerāldirektora 1996.gada 27.decembrī apstiprinātais „Valsts institūciju tipveida dokumentu glabāšanas termiņu saraksts”.
Uzzināju kā dokumenti, lietas, žurnāli un kartotēkas jāglabā, kādos apstākļos, kas nodrošina to kvalitatīvu fizisko stāvokli. Arhīva telpai jābūt šķirtai no telpām, kurās glabā pārtikas produktus vai ķīmiskas vielas, sausai, ugunsdrošai un pasargātai no applūšanas. Arhīva telpā nedrīkst būt krāsns apkure, šķērsojošas gāzes, ūdensvada vai kanalizācijas caurules. Telpas durvīm jābūt pārklātām ar skārdu. Arhīva telpas temperatūrai jābūt no +14 līdz +20°. Telpā aizliegts lietot elektriskos sildītājus, turēt viegli uzliesmojošas vai sprāgstošas vielas, kā arī ķīmiskas vielas ar agresīvu iedarbību.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register