-
Prakses atskaite a/s "Vidzemes maiznīca"
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 3 | |
Uzņēmuma vēsture | 4 | |
Ražošanas veida izvēle | 5 | |
Ražošanas daļa | 6 | |
Ražošanas vadītāja funkcionālie pienākumi | 6 | |
Ražošanas uzņēmuma galvenie pienākumi | 6 | |
Ražošanas struktūra uzņēmumā | 7 | |
Pārvaldes struktūra | 8 | |
Maizes ceha organizatoriska struktūra | 9 | |
Ražošanas plānošana | 10-11 | |
Ražošanas programmas plānošana | 12 | |
Tehnoloģiska procesa shēma siera cepumiem | 13 | |
Sagādes daļa | 14-15 | |
Galvenie uzdevumi | 14-15 | |
Piegādātāji | 16-18 | |
Realizācijas daļas funkcionālie pienākumi | 19 | |
Realizācijas daļas pārvaldes struktūra | 20 | |
Pārdošanas procesa shēma | 21-22 | |
Pieprasījumu un piedāvājumu analīze uzņēmumā | 23 | |
Līgumu slēgšanas kārtība | 24 | |
Reklāmas pasākumi | 25-26 | |
Preču pasūtītāji – pircēji | 27 | |
Realizētas produkcijas uzskaite uzņēmumā | 28 | |
Secinājumi un priekšlikumi | 29 | |
Informācijas avoti, literatūra | 30 |
Katram uzņēmumam svarīga īpašība ir spēja reaģēt uz pārmaiņām apkartēja vidē un ka arī uzņēmumam jāražo sabiedrībai vajadzīgo produkciju, tāpēc tam nepieciešamas ekonomiskas zināšanas. Tirgus ekonomiskas apstākļos izdzīvos tas, kurš paredz un kompetenti noteiks tirgus prasības izveidos un organizēs tādu produkcijas ražošanu, kura būs pieprasīta un nodrošinās uzņēmumam ienesīgumu. Šīm nolūkam uzņēmumam ir jāprot paredz, plānot un sastādīt sava uzņēmuma ražošanas programmu un nepārtraukti meklēt savas produkcijas pašizmaksas pazemināšanas iespējas.
Izvēloties ražošanas veidu jāņem vērā produkta noieta iespējas, izejvielu un materiālu sagādes iespējas, tehnoloģisko iekārtu īpatnības, noliktavu saimniecība.
Katrā uzņēmumā svarīga īpašība ir spēja reaģēt uz pārmaiņām apkārtējā vidē un situācijā. Tirgus ekonomikas apstākļos izdzīvos tas, kurš pareizi un kompetenti noteiks tirgus prasības, izveidos un organizēs tādu produkcijas ražošanu, kura būs pieprasīta un nodrošinās uzņēmuma ienesīgumu.
Akciju sabiedrības galvenie darbības virzieni ir maizes un konditorejas izstrādājumu ražošana un tirdzniecība. Pašlaik sertificēti 232 izstrādājumi. Galvenie produkcijas veidi: maize un maizes izstrādājumi rudzu, kviešu, rudzu - kviešu maize, smalkmaizīšu izstrādājumi, barankas, sausbaranciņas un sausiņi konditorejas izstrādājumi - tortes, ruletes, kūkas, kēksi, cepumi Firmas veikalos tiek realizēti 12% no saražotās produkcijas, pārējie klienti ir vairumtirdzniecības bāzes, lielveikali, budžeta organizācijas u. c. 1999. gadā 7% no kopējā apjoma sastādīja eksports, šobrīd tas ir pieaudzis līdz 9%. A/S "Vidzemes maiznīca" eksportam piedāvā sekojošu produkciju –
sausbaranciņas, barankas, sausiņus, cepumus un Borodinas maizi.
Uzņēmuma nākotnes plāni saistās ar veselīgu produktu ražošanu. Sadarbībā ar Latvijas Diētas Ārstu asociāciju ir uzsākta veselīgu produktu ražošana, kura jau ir saņēmusi pircēju pozitīvas atsauksmes. (Visus attēlu parugus sk. pielikumos.)…
- Kvalifikācijas prakses atskaite
- Prakses atskaite a/s "Vidzemes maiznīca"
- Profesionālās prakses pārskats"Uzņēmējdarbības uzsākšanā” uzņēmumā "Vecā maiznīca”
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Profesionālās prakses pārskats"Uzņēmējdarbības uzsākšanā” uzņēmumā "Vecā maiznīca”
Practice Reports for university15
-
Kvalifikācijas prakses atskaite
Practice Reports for university87
-
Prakses atskaite reklāmas un sabiedrisko attiecību aģentūrā "Airport"
Practice Reports for university17
-
Kvalifikācijas prakses atskaite
Practice Reports for university52
-
Pārdošanas prakses atskaite
Practice Reports for university36