Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:475640
 
Evaluation:
Published: 07.03.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 1 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Kvalivikacijas Prakses programma    3
  Uzņēmuma raksturojums    4
  Istabu apraksts    5
  Konferenču un banketu centrs    6
  Restorāns Piramīda    7
  Bārs “Rīdzene”    7
  Atpūtas centrs ”Esplanāde”    7
  Skaistumkopšanas salons    7
  Veļas mazgātava    7
  Pazemes autostāvvieta    8
  Darba organizācija uzņēmumā    8
  Telpu sagatavošana    8
  Galda trauki un piederumi    9
  Galda servēšanas noteikumi    9
  Ēdienu un dzērienu pasniegšanas noteikumi    10
  Viesu apkalpošana    11
  Banketi    12
  Darba drošība un sanitārie noteikumi    13
  Secinājumi    15
  Priekšlikumi    15
  Izmantotie materiāli    16
  Pielikums    17
Extract

Galda traukus un piederumus uzglabā sašķirotus. Traukus- trauku noliktavā, piederumus viesmīļu ikdienā nepieciešamo lietu noliktavā, sašķirotus atsevišķās kastītēs. Svarīgi atcerēties, pirms lietošanas traukus un piederumus vēlreiz jānospodrina, lai atbrīvotu no putekļiem.
Trauku un piederumu uzskaite notiek reizi mēnesī- pēdējajos mēneša datumos.
Kafijas pauzēs traukus liek apmēram par 10% vairāk, nekā paredzēts cilvēku. Uz maziem sēdbanketiem klājot galdus trauku skaits ir tik pat liels, cik cilvēku, taču uz lieliem sēdbanketiem uzklāj arī pāris liekas vietas rezervei.
Galda trauki, glāzes un piederumi ir attēloti tabulās 2.tabula, 3.tabula, 4.tabula

Galda trauku un piederumu spodrināšana
Galda traukus vispirms nomazgā un ar auduma salveti noslauka. Piederumus pēc spodrināšanas ievieto kausā ar verdošu ūdeni, kuram pievienots citrons, un ar sausu auduma salveti nospodrina.

Galda servēšanas noteikumi
Kafijas pauzes:
Tiek apklāts galds, uzlikti klipši un brunči, izveidota māksla un uzlocītas auduma salvetes kafijas un tējas termosiem.
Saliek kafijas krūzītes ar apakštasītēm trijstūra formā, uzlikti maizes šķīvīši, salvešu režģis, bļodiņas atkritumiem (izlietotiem tējas maisiņiem, cukura paciņām u.c.) ūdens glāzes, un pie uzlocītajām salvetēm pieliek zīmītes, lai klienti zinātu, kurā termosā atradīsies kafija un kurā karstais ūdens. Pie kafijas termosa pieliek 1 apakštasīti piena krūzei, pie glāzēm maizes šķīvīšus, kā paliktņus ūdens krūzēm.
Apmēram 20 minūtes pirms pauzes sākšanās tiek izvests cukurs, tējas kaste, karotīšu komplekts, kafija, karstais ūdens, aukstais dzēriens (parasti ledusūdens ar citronu), un pasūtītas uzkodas (parasti konditorejas izstrādājumi vai kruasāni).
Kafijas pauzes laikā jāuzmana, lai nekā netrūktu un jānovāc netīrie trauki.
Ja pauze jāpārklāj uz nākamo dienu, tad jānomaina netīrais galdauts, jāuzklāj jauna māksla, jāuzloka jaunas salvetes kafijas un karstā ūdens termosiem, jāpapildina salvešu režģis, krūzītes ar apakštasītēm, glāzes, jānomaina bļodiņas. To visu pārklāj ar galdautu, lai trauki nepārklātos ar putekļiem.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register