-
Prakses atskaite "Reval Hotel Rīdzene"
Nr. | Chapter | Page. |
Kvalivikacijas Prakses programma | 3 | |
Uzņēmuma raksturojums | 4 | |
Istabu apraksts | 5 | |
Konferenču un banketu centrs | 6 | |
Restorāns Piramīda | 7 | |
Bārs “Rīdzene” | 7 | |
Atpūtas centrs ”Esplanāde” | 7 | |
Skaistumkopšanas salons | 7 | |
Veļas mazgātava | 7 | |
Pazemes autostāvvieta | 8 | |
Darba organizācija uzņēmumā | 8 | |
Telpu sagatavošana | 8 | |
Galda trauki un piederumi | 9 | |
Galda servēšanas noteikumi | 9 | |
Ēdienu un dzērienu pasniegšanas noteikumi | 10 | |
Viesu apkalpošana | 11 | |
Banketi | 12 | |
Darba drošība un sanitārie noteikumi | 13 | |
Secinājumi | 15 | |
Priekšlikumi | 15 | |
Izmantotie materiāli | 16 | |
Pielikums | 17 |
Galda traukus un piederumus uzglabā sašķirotus. Traukus- trauku noliktavā, piederumus viesmīļu ikdienā nepieciešamo lietu noliktavā, sašķirotus atsevišķās kastītēs. Svarīgi atcerēties, pirms lietošanas traukus un piederumus vēlreiz jānospodrina, lai atbrīvotu no putekļiem.
Trauku un piederumu uzskaite notiek reizi mēnesī- pēdējajos mēneša datumos.
Kafijas pauzēs traukus liek apmēram par 10% vairāk, nekā paredzēts cilvēku. Uz maziem sēdbanketiem klājot galdus trauku skaits ir tik pat liels, cik cilvēku, taču uz lieliem sēdbanketiem uzklāj arī pāris liekas vietas rezervei.
Galda trauki, glāzes un piederumi ir attēloti tabulās 2.tabula, 3.tabula, 4.tabula
Galda trauku un piederumu spodrināšana
Galda traukus vispirms nomazgā un ar auduma salveti noslauka. Piederumus pēc spodrināšanas ievieto kausā ar verdošu ūdeni, kuram pievienots citrons, un ar sausu auduma salveti nospodrina.
Galda servēšanas noteikumi
Kafijas pauzes:
Tiek apklāts galds, uzlikti klipši un brunči, izveidota māksla un uzlocītas auduma salvetes kafijas un tējas termosiem.
Saliek kafijas krūzītes ar apakštasītēm trijstūra formā, uzlikti maizes šķīvīši, salvešu režģis, bļodiņas atkritumiem (izlietotiem tējas maisiņiem, cukura paciņām u.c.) ūdens glāzes, un pie uzlocītajām salvetēm pieliek zīmītes, lai klienti zinātu, kurā termosā atradīsies kafija un kurā karstais ūdens. Pie kafijas termosa pieliek 1 apakštasīti piena krūzei, pie glāzēm maizes šķīvīšus, kā paliktņus ūdens krūzēm.
Apmēram 20 minūtes pirms pauzes sākšanās tiek izvests cukurs, tējas kaste, karotīšu komplekts, kafija, karstais ūdens, aukstais dzēriens (parasti ledusūdens ar citronu), un pasūtītas uzkodas (parasti konditorejas izstrādājumi vai kruasāni).
Kafijas pauzes laikā jāuzmana, lai nekā netrūktu un jānovāc netīrie trauki.
Ja pauze jāpārklāj uz nākamo dienu, tad jānomaina netīrais galdauts, jāuzklāj jauna māksla, jāuzloka jaunas salvetes kafijas un karstā ūdens termosiem, jāpapildina salvešu režģis, krūzītes ar apakštasītēm, glāzes, jānomaina bļodiņas. To visu pārklāj ar galdautu, lai trauki nepārklātos ar putekļiem.…
- Prakses atskaite "Reval Hotel Rīdzene"
- Profesionālais prakses pārskats viesnīcā ārzemēs
- SIA ”Akva” - ekonomiskās prakses atskaite viesnīcā
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Viesmīļa un konditora prakses atskaite
Practice Reports for secondary school20
-
Hotel "Rīga" atskaite par praksi
Practice Reports for secondary school25
-
Prakses atskaite viesnīcā "Metropole"
Practice Reports for secondary school3
-
Prakses atskaite viesnīcā "Radisson SAS Daugava"
Practice Reports for secondary school8
-
Profesionālās prakses atskaite "Islande Hotel"
Practice Reports for secondary school16