-
Prakses atskaite
Nr. | Chapter | Page. |
1. | Ražošanas kontroles organizācija uzņēmumā | 6 |
1.1. | Ražošanas objekti un to raksturojums | 6 |
1.2. | Uzņēmuma galvenie darbības virzieni | 6 |
1.2.1. | Labības, labības produktu un citu pārtikas produktu iepirkšana, pārstrāde un realizācija | 7 |
1.2.2. | Kviešu miltu, mannas, makaronu, sauso maisījumu, miežu un kviešu putraimu, grūbu, pārslu un dzīvnieku barības ražošana | 8 |
1.2.3. | Pārtikas produktu fasēšana, glabāšana un visa veida vairumtirdzniecība | 9 |
2. | Laboratorijas darba uzdevumi | 12 |
2.1. | Laboratorijas uzdevumi ražošanas procesā | 12 |
2.2. | Elevatora tehnoloģiskās laboratorijas uzdevumi | 12 |
2.3. | Miltu tehnoloģiskās laboratorijas uzdevumi | 13 |
3. | Darbs ar paraugiem | 13 |
3.1. | Parauga noņemšanas noteikumi | 13 |
3.2. | Parauga sagatavošana analīzēm | 14 |
3.2.1. | Paraugu sagatavošana fizikāli – ķīmiskajām analīzēm | 14 |
3.2.2. | Paraugu sagatavošana mikrobioloģiskajām analīzēm | 15 |
3.2.3. | Parauga sagatavošana organoleptiskajām analīzēm | 15 |
4. | Laboratorijā izmantojamās analīzes | 15 |
4.1. | Īss analīžu metodiku raksturojums | 16 |
4.2. | Standarti | 20 |
5. | Laboratorijā izmantojamās iekārtas un aparatūras | 21 |
6. | Drošības tehnika laboratorijā | 21 |
7. | Sanitāri higiēnisko normu ievērošana uzņēmumā | 22 |
Izmantotā literatūra | 24 |
7. Sanitāri higiēnisko normu ievērošana uzņēmumā
Lai uzņēmumā izpildītu normatīvo aktu prasības un Labas higiēnas prakses ieteikumus, ir nepieciešams nodrošināt atbilstošu vidi – telpas, inženierkomunikācijas (ūdensapgāde, kanalizācija, ventilācijas, apgaismojums), aprīkojumu, apmācīt personālu, un kvalitatīvas un drošas izejvielas.
Tā kā AS “Dobeles dzirnavnieks” pieder pie pārtikas produktu ražotājiem, uzņēmums savā darbībā ievēro Eiropas Savienības un Latvijas Republikas likumdošanas aktus (piemēram, Regula Nr. 852/2004 par pārtikas produktu higiēnu), kā arī Labas ražošanas un higiēnas praksi.
Pamatojoties uz šiem dokumentiem, uzņēmumā izstrādātas higiēnas prasības
Prasības apģērbam
Uzņēmuma darbinieki darba vietā strādā tikai uzņēmuma izsniegtajā darba apģērbā, darba apģērbam jābūt tīram un nebojātam. Netīro apģērbu ievieto tam paredzētajā konteinerā mazgāšanai.
Sauso maisījumu ražošanas, putraimu un pārslu fasēšanas, miltu fasēšanas cehā un dzirnavās strādājošajiem darba laikā jāvalkā galvassega, ja strādājot tiek lietoti cimdi, tiem jābūt tīriem. Neddrīkst uglabāt ikdienas apģērbu, ielas apavu un somu ražošanas zonā. Ikdienas apģērbu un darba apģērbu glabā tam paredzētā skapī ar 2 nodalījumiem (viens darba, otrs ikdienas apģērbam). Skapim jābūt tīram tajā nedrīkst glabāt traukus un pārtikas produktus.Ieejot ražošanas telpās un noliktavās, jānoslauka kājas.
Roku mazgāšana. Darbiniekiem obligāti jāmazgā rokas pirms darba uzsākšanas, pēc tualetes apmeklējuma, pēc smēķēšanas, pēc ēšanas, pēc ievainojumu apstrādes, pēc saskares ar atkritumiem, pēc uzkopšanas darbiem.
Darba laikā aizliegts. Nēsāt pulksteņus un juvelierizstrādājumus. Ja darbinieks nēsā brilles vai lēcas, jānodrošina, lai tās neiekļūtu produktā. Pretējā gadījumā nekavējoties jāziņo darba vadītājam. Lietot personīgos mobilos telefonus. Smēķēt ražošanas un atpūtas telpās. Ēst un dzert ražošanas telpās.
…
SATURS 1. Ražošanas kontroles organizācija uzņēmumā 6 1.1. Ražošanas objekti un to raksturojums 6 1.2. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni 6 1.2.1. Labības, labības produktu un citu pārtikas produktu iepirkšana, pārstrāde un realizācija 7 1.2.2. Kviešu miltu, mannas, makaronu, sauso maisījumu, miežu un kviešu putraimu, grūbu, pārslu un dzīvnieku barības ražošana 8 1.2.3. Pārtikas produktu fasēšana, glabāšana un visa veida vairumtirdzniecība 9 2. Laboratorijas darba uzdevumi 12 2.1. Laboratorijas uzdevumi ražošanas procesā 12 2.2. Elevatora tehnoloģiskās laboratorijas uzdevumi 12 2.3. Miltu tehnoloģiskās laboratorijas uzdevumi 13 3. Darbs ar paraugiem 13 3.1. Parauga noņemšanas noteikumi 13 3.2. Parauga sagatavošana analīzēm 14 3.2.1. Paraugu sagatavošana fizikāli – ķīmiskajām analīzēm 14 3.2.2. Paraugu sagatavošana mikrobioloģiskajām analīzēm 15 3.2.3. Parauga sagatavošana organoleptiskajām analīzēm 15 4.Laboratorijā izmantojamās analīzes 15 4.1. Īss analīžu metodiku raksturojums 16 4.2. Standarti 20 5. Laboratorijā izmantojamās iekārtas un aparatūras 21 6. Drošības tehnika laboratorijā 21 7. Sanitāri higiēnisko normu ievērošana uzņēmumā 22 Izmantotā literatūra 24 PIELIKUMI 25
Pielikuma nav. Atsevišķas atsauces nekvalitatīvas.
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Atskaite par mācību praksi AS "Rīgas Miesnieks"
Practice Reports for university5
-
Prakses atskaite konditorejā
Practice Reports for university26
-
Profesionālās prakses pārskats ēdināšanas servisā
Practice Reports for university16
-
Ražošanas prakses atskaite A/S ”Aldaris”
Practice Reports for university11
-
A/S „Rīgas Piensaimnieks”
Practice Reports for university9