Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:185582
 
Author:
Evaluation:
Published: 07.03.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 11 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ražošanas kontroles organizācija uzņēmumā    6
1.1.  Ražošanas objekti un to raksturojums    6
1.2.  Uzņēmuma galvenie darbības virzieni    6
1.2.1.  Labības, labības produktu un citu pārtikas produktu iepirkšana, pārstrāde un realizācija    7
1.2.2.  Kviešu miltu, mannas, makaronu, sauso maisījumu, miežu un kviešu putraimu, grūbu, pārslu un dzīvnieku barības ražošana    8
1.2.3.  Pārtikas produktu fasēšana, glabāšana un visa veida vairumtirdzniecība    9
2.  Laboratorijas darba uzdevumi    12
2.1.  Laboratorijas uzdevumi ražošanas procesā    12
2.2.  Elevatora tehnoloģiskās laboratorijas uzdevumi    12
2.3.  Miltu tehnoloģiskās laboratorijas uzdevumi    13
3.  Darbs ar paraugiem    13
3.1.  Parauga noņemšanas noteikumi    13
3.2.  Parauga sagatavošana analīzēm    14
3.2.1.  Paraugu sagatavošana fizikāli – ķīmiskajām analīzēm    14
3.2.2.  Paraugu sagatavošana mikrobioloģiskajām analīzēm    15
3.2.3.  Parauga sagatavošana organoleptiskajām analīzēm    15
4.  Laboratorijā izmantojamās analīzes    15
4.1.  Īss analīžu metodiku raksturojums    16
4.2.  Standarti    20
5.  Laboratorijā izmantojamās iekārtas un aparatūras    21
6.  Drošības tehnika laboratorijā    21
7.  Sanitāri higiēnisko normu ievērošana uzņēmumā    22
  Izmantotā literatūra    24
Extract

7. Sanitāri higiēnisko normu ievērošana uzņēmumā
Lai uzņēmumā izpildītu normatīvo aktu prasības un Labas higiēnas prakses ieteikumus, ir nepieciešams nodrošināt atbilstošu vidi – telpas, inženierkomunikācijas (ūdensapgāde, kanalizācija, ventilācijas, apgaismojums), aprīkojumu, apmācīt personālu, un kvalitatīvas un drošas izejvielas.
Tā kā AS “Dobeles dzirnavnieks” pieder pie pārtikas produktu ražotājiem, uzņēmums savā darbībā ievēro Eiropas Savienības un Latvijas Republikas likumdošanas aktus (piemēram, Regula Nr. 852/2004 par pārtikas produktu higiēnu), kā arī Labas ražošanas un higiēnas praksi.
Pamatojoties uz šiem dokumentiem, uzņēmumā izstrādātas higiēnas prasības
Prasības apģērbam
Uzņēmuma darbinieki darba vietā strādā tikai uzņēmuma izsniegtajā darba apģērbā, darba apģērbam jābūt tīram un nebojātam. Netīro apģērbu ievieto tam paredzētajā konteinerā mazgāšanai.
Sauso maisījumu ražošanas, putraimu un pārslu fasēšanas, miltu fasēšanas cehā un dzirnavās strādājošajiem darba laikā jāvalkā galvassega, ja strādājot tiek lietoti cimdi, tiem jābūt tīriem. Neddrīkst uglabāt ikdienas apģērbu, ielas apavu un somu ražošanas zonā. Ikdienas apģērbu un darba apģērbu glabā tam paredzētā skapī ar 2 nodalījumiem (viens darba, otrs ikdienas apģērbam). Skapim jābūt tīram tajā nedrīkst glabāt traukus un pārtikas produktus.Ieejot ražošanas telpās un noliktavās, jānoslauka kājas.
Roku mazgāšana. Darbiniekiem obligāti jāmazgā rokas pirms darba uzsākšanas, pēc tualetes apmeklējuma, pēc smēķēšanas, pēc ēšanas, pēc ievainojumu apstrādes, pēc saskares ar atkritumiem, pēc uzkopšanas darbiem.
Darba laikā aizliegts. Nēsāt pulksteņus un juvelierizstrādājumus. Ja darbinieks nēsā brilles vai lēcas, jānodrošina, lai tās neiekļūtu produktā. Pretējā gadījumā nekavējoties jāziņo darba vadītājam. Lietot personīgos mobilos telefonus. Smēķēt ražošanas un atpūtas telpās. Ēst un dzert ražošanas telpās.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register