Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:965590
 
Evaluation:
Published: 29.10.2014.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ēdināšanas uzņēmuma apraksts    2
  Struktūra    2
  Instrukcijas    2
  Iekšējās kārtības noteikumi    3
  Sanitārijas un higiēnas noteikumi    3
  Uzņēmuma darbības virzieni    3
  Telpu/darba vietu iedalījums    4
  Profesionālās iekārtas, inventārs, instrumenti    4
  Ēdienkarte, tās raksturojums    5
  Darba plānošanas specifika    6
  Ikdienas darbs    6
  Banketi    6
  Ēdiena gatavošana    7
  Tehnoloģijas karte otrajam ēdienam    7
  Kalkulācijas karte    8
  Tehnoloģijas karte izvēles ēdienam krievu valodā    9
  Tehnoloģijas karte izvēles ēdienam angļu valodā    10
  Tehnoloģijas karte izvēles ēdienam vācu valodā    11
  Saskaņoti priekšēdieni izvēlētajam ēdienam    12
  Saskaņoti deserti pēc izvēlētā ēdiena pasniegšanas    12
  Sanitārijas un higiēnas noteikumi gatavojot izvēlēto ēdienu    12
  Ēdienu raksturojums no veselīgā uztura viedokļa    12
  Viesu apkalpošana    13
  Viesu apkalpošanas metodes    13
  Galda klājumu veidi    13
  Ēdināšanas uzņēmuma klientu raksturojums    13
  Ēdināšanas uzņēmuma izvērtējums /Plusi un mīnusi    14
  Secinājumi    15
Extract

SECINĀJUMI
Ejot praksi restorānā Imantas es iemācijos vairāk kā jebkad es esmu iemācijies gan skolā, gan iepriekšējā praksē. Prakses sākumā bija ļoti sarežģīti strādāt, jo kad ierados, viena pavāre pameta darbavietu veselības apsvērumu dēļ un otrais pavārs tika atlaists, jo viņa ieradumi krietni traucēja darbam un radīja zaudējumus, kā rezultātā es paliku viens pats un kārtīgi uz savas ādas izjutu cik smags ir pavāra darbs, kad ierodas klienti ar daudziem pasūtījumiem un esi viens pats virtuvē. Pirmās dienas bija smagas, jo jau pirmajā nedēļā bija bankets 25 cilvēkiem, kuru izturējām un paveicām visu līmenī. Sapratu cik liela nozīme ir komandai, kurā ietilpst gan bāra darbinieki un mēs – pavāri. Visgrūtākais bija jūlija mēnesis, kad bija tiešām daudz cilvēki un slodze bija vienkārši knapi emocionāli un fiziski panesama. Šajā praksē iemācijos arī kaut ko vairāk par pavāra un viesmīļa darbiem. Iemācijos arī to kā ir sastrādies ar krieviski runājošu pavāru,kuram ģimene atrodas kara zonā, jo jūlija vidū ieradās pavārs no Ukrainas, no Luganskas apgabala. Ar šo praksi arī esmu ļoti apmierināts, jo viss prakses laiks man tika atmaksāts un saņēmu algu jau sākot ar pirmo dienu. Jūlija vidū jau saņēmu tādu pašu algu, kura ir pavāram. Beidzoties praksei saņēmu piedāvājumu pastrādāt ilgāk un slēgt darba līgumu, lai varētu oficiāli strādāt viesu namā ar darba līgumu.Katrā ziņā man šī prakse daudz ko iemācija un jūtos ļoti apmierināts. Mainiju arī savus uzskatus par Krievijas pilsoņiem, kuri izveidojuši savu biznesu Latvijā, jo katru dienu, kad sastapos ar īpašnieku, viņš apjautājās kā jūtos, vai viss ir kārtībā, vai nevēlas iziet pasportot. Momentā, kad redzēja, ka virtuves un bāra darbinieki ir pārāk noslogoti, izveidoja 3 stundu pārtraukumu, lai darbinieki var aiziet atpūsties vai kā citādāk pavadīt laiku. Nākošgad arī praksi iešu viesu namā Imantas, jo man tas ļoti patika

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register