Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:699366
 
Evaluation:
Published: 16.04.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

1. UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS
1.1. Vēsture
Valsts akciju sabiedrību "Latvijas Hipotēku un zemes banka" dibinājusi Latvijas Republikas valdība 1993.gada 19. martā ar LR Ministru kabineta rīkojumu Nr. 140. Šodien Hipotēku banka ir vienīgā komercbanka, kas pilnībā pieder valstij.
Bankas dibināšanas mērķī un tās tiesiskajā statusā ir saskatāma līdzība ar pirmskara Latvijas Republikā valsts īpašumā esošajām bankām - "Valsts Zemes banku" un "Latvijas Hipotēku banku", kuru galvenie uzdevumi bija finansēt agrāro reformu un izsniegt ilgtermiņa hipotekāros aizdevumus, galvenokārt, celtniecības finansēšanai. Hipotēku banka pēc darba specifikas un ieguldījuma tautsaimniecības attīstībā uzskatāma par pirmskara Latvijas valsts banku tradīciju mantinieci un darba turpinātāju. Izvēlētais bankas pilnais nosaukums - "Latvijas Hipotēku un zemes banka", ir iepriekš minēto pirmskara banku nosaukumu apvienojums un norāda uz bankas dibinātāju vēlmi turpināt šo banku tradīcijas.
1997.gada sākumā bankai tika pievienota valsts akciju sabiedrība "Latvijas lauksaimniecības finansu sabiedrība", kas sekmēja strauju kreditēšanas apjomu palielināšanos, izmantojot Pasaules Bankas resursus, un augsti profesionālu darbinieku iesaistīšanu bankas kreditēšanas operāciju veikšanā.
1999.gadā Ministru kabinets apstiprināja Hipotēku bankas attīstības koncepciju sešiem gadiem, kurā tika noteikti bankas galvenie darbības virzieni: mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšana, hipotekārā kreditēšana un hipotekāro ķīlu zīmju emisija.
Banka aktīvi līdzdarbojas Latvijas hipotekārās kredītsistēmas attīstīšanā, hipotekāro vērtspapīru tirgus izveidē un attīstīšanā, kā arī hipotekāro vērtspapīru popularizēšanā.
Banka īpašu uzmanību pievērš mikrokredītu (līdz 25 000 EUR) izsniegšanai un sadarbības ar kooperatīvajām krājaizdevu sabiedrībām attīstīšanai.
Šobrīd Bankai ir 30 filiāles katrā Latvijas rajona centrā un 8 norēķinu grupas dažādos Latvijas reģionos, kas nodrošina klientu apkalpošanu visā Latvijas teritorijā. Banka pastāvīgi veic savu filiāļu modernizāciju un labiekārtošanu.
1.2. Misija
Saskaņā ar Bankas attīstības stratēģiju tās misija ir sekmēt Latvijas ekonomisko attīstību, nodarbojoties ar finansu starpniecību un sniedzot ar to saistītos pakalpojumus. Lai īstenotu šo misiju, Banka ir izvēlējusies trīs darbības pamatvirzienus:
• mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) kreditēšana - ekonomiskās aktivitātes veicināšana saskaņā ar valsts atzītām un atbalstītām programmām,
• likumdošanas aktu izstrāde un ķīlu zīmju emisija - hipotekārās kreditēšanas sistēmas attīstība,
• bankas pakalpojumu sniegšana visā Latvijā - finanšu starpniecība.
Īstenojot šo misiju, banka vienlaicīgi ir gan attīstības banka, gan komercbanka.
Latvijas Hipotēku un zemes bankas darbību reglamentē Kredītiestāžu likums.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register