Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:213391
 
Evaluation:
Published: 17.05.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

VĒROŠANAS PRAKSES PAŠVĒRTĒJUMS

Mans personiskais prakses mērķis realizējās, jo paguvu izpētīt rottaļlietu dažādību un nozīmīgumu dažādās vecuma grupās. Protams, lai izpētītu savu izvirzīto mērķi pamatīgāk, man būtu vajadzējis ilgāku laiku, jo pa trim nedēļām ir grūti padziļināti uzrakstīt gan par pirmsskolas iestādes ģeogrāfisko un sociālās vides raksturojumu, gan veikt iestādes pedagoģiskā procesa vispārēju izpēti. Tāpēc es devu vispārēju ieskatu par rotaļlietām, to dažādību un nozīmīgumu katrā no vecuma grupām.
Šī prakse man pierādīja, ka darbs ar bērniem nav nemaz tik traks un sarežģīts, kā to daudzi uzskata un domā. Tad, kad es izvēlējos šo studiju programmu, tad man daudzi pārmeta un nevarēja saprast, kā es varēju aiziet par audzinātāju studēt, teica, ka es ilgi nevarēšu izturēt, jo ar bērniem strādāt tagad ir grūti. Man gan tā neliekas – darbs ar bērniem ir interesants un aizraujošs, tu vienmēr esi kustībā un vienmēr dvēselē jauns.
Ļoti vēlētos izmēģināt strādāt vienai pašai ar bērniem, kad nav blakus neviena audzinātāja. Gribētos redzēt, kāda ir bērnu attieksme pret mani, cik aktīvi viņi iesaistītos manis piedāvātajos darbos un atrakcijās. Bet gan jau man būs iespēja to izdarīt, jo bērnudārzs, kurā es parktizējos, vasarā man piedāvā darbu, no kura nekādā gadījumā neatteikšos, jo tā būs lieliska iespēja iegūt vēl lielāku pieredzi darbā ar bērniem, kā arī lielisks veids, kā sevi pilnveidot.
Prasmes un zināšanas, kas man vēl jāapgūst darbā ar bērniem ir ļoti daudz, esmu tikai pirmā kursa studente, es vēl to visu mācīšos, tas man viss vēl priekšā. Man jāapgūst metodes, ar kādām jāstrādā ar bērniem, jāiepazīst bērna psihe, jāiepazīst temperameni, kā strādāt ar katru no temperamenta tipiem, jāapgūst viss par rotaļlām, to ietekmi uz bērnu utt.
Nekādas problēmas prakses uzdevumu izpildē neradās, ja nu vienīgi tas, ka bija grūti sazināties ar krievvalodīgo grupiņu audzinātājām. Valodas ir tās, kas man tiešām pietrūkst no vidusskolas laikiem, pamazām viss aizmirstas. Ar krievu valodu ir tā – es saprotu ko man saka, bet ir grūti atbildēt.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1332360
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register