Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:643343
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.04.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Uzņēmuma raksturojums    4
2.  Saimnieciskais dienests    5
2.1.  Darbinieku pienākumu apraksti    6
2.2.  Darba plānošana    7
2.3.  Telpu iekārtojuma un uzkopšanas īpatnības    7
2.4.  Telpu iekārtojuma raksturojums, aprīkojums, analīze    8
2.5.  Viesnīcas veļas māja    9
2.6.  Netīrās un tīrās veļas plūsmas shēma viesnīcā    9
2.7.  Telpu uzkopšanai izmantoto tīrīšanas un kopšanas līdzekļu raksturojums    10
2.8.  Telpu uzkopšanai izmantoto darbarīku un tehnoloģisko iekārtu raksturojums    13
2.9.  Līdzekļu patēriņš un izmaksas    14
2.10.  Telpu uzkopšanas grafiku analīze    14
2.11.  Secinājumi un priekšlikumi    18
3.  Uzņemšanas dienests    19
3.2.  Rezervēšanas un reģistrācijas process viesnīcā    22
3.3.  Pārskatu veidi un viesa kredītu kontrole    23
3.4.  Darba vietas organizācija. Recepcijas izvietojums, darba vietas aprīkojums un iekārtas    23
3.5.  Secinājumi un priekšlikumi    23
4.  Ēdienu un dzērienu dienests    24
4.1.  Tirdzniecības telpu struktūra    24
4.3.  Darba plānošana un darba grafiki    32
4.4.  Brokastu veidi viesnīcā    32
4.5.  Apkalpošanas procesi viesnīcas kafejnīcā un bārā    33
4.6.  Apkalpošana istabās    33
4.7.  Banketu un konferenču organizācija    34
4.8.  Secinājumi un priekšlikumi    34
  Izmantotā literatūra    35
Extract

4. Ēdienu un dzērienu dienests
Uzņēmumā ir viens no jaunākajiem dienestiem, darbību aizsāk 2010.gada 1. septembrī, darbojas kafejnīca, un bārs „Kūmiņš Ledū”. Iespējams paēst brokastis viesnīcas apmeklētājiem, kā arī pusdienas un vakariņas pēc pasūtījuma. Banketi, semināri, kafijas pauzes. Ēdienu un dzērienu dienests uzņēmumā ir otrais lielākais ienākumu devējs. Ēdienu klāsts ir dažāds un viss ir ļoti garšīgs un acīm baudāms.

4.1. Tirdzniecības telpu struktūra
Kafejnīca un bārs atrodas uzņēmuma otrajā stāvā, kur atrodas virtuve un apmeklētāju zāle, kafejnīca atrodas blakus virtuvei, bārs pretī ledus laukumam iekārtotajiem galdiņiem.
Piedāvā brokastis, pusdienas, launagu, vakariņas, banketus, seminārus, kafijas galdus, atspirdzinošus dzērienus, tēju, kafiju, kā arī alkoholiskos dzērienus un uzkodas.
Tukuma ledus halles sabiedriskās ēdināšanas blokā var uzņemt līdz 300 cilvēkiem, konferenču telpā iespējams uzņemt ap 100 cilvēkiem, banketu zālē ap 40 cilvēkiem.

4.2. Dienesta struktūra, darbinieku pienākumu apraksti un sadale.
Dienestā strādājošie darbinieki ir tieši pakļauti uzņēmuma direktoram, kā arī ir saistoši iestādes sabiedriskās ēdināšanas organizatora uzdevumi un norādījumi.

Ēdināšanas organizators
Ēdināšanas organizators ir tieši pakļauts direktoram.
Ēdināšanas pakalpojumu organizators organizē darba procesu ēdināšanas uzņēmumā, piemēram, lai ēdināšanas uzņēmums ar peļņu pārdotu klientam gan pārtikas produktus, gan pakalpojumus, teiksim, banketa galdu klāšanu. Plāno, kontrolē un organizē ēdienu sagatavošanu un pasniegšanu. Ēdināšanas pakalpojumu organizators arī pārrauga personāla darbu, plāno uzņēmuma attīstību, veic tirgus izpēti.
Ēdināšanas pakalpojumu organizators klātienē vai pa tālruni vienojas ar preču piegādātājiem par cenām, sortimentu, preču kvalitāti, piegādes laiku, apmaksas noteikumiem, tostarp par atlaidēm. Viņš seko, lai piegādātajām precēm būtu likumdošanā noteiktie pārtikas preču izplatīšanas dokumenti, piemēram, ražotāja sertifikāts, laboratoriskie izmeklējumi.
Ēdināšanas pakalpojumu organizators uzklausa darbinieku (piemēram, pavāru, pavāra palīgu, viesmīļu, trauku mazgātāju) vēlmes, prasības, iebildumus, par darba grafiku, piedāvājumus, idejas par preču sortimentu, ēdienu un pakalpojumu cenām; arī komentārus par ēdināšanas uzņēmuma inventāra stāvokli.

Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register