Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Bērna runas attīstības un valodas apguves izvērtējums divu līdz septiņu gadu vecumā

     

    Presentations36 Pedagogy

3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:289346
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.02.2022.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Secinājumi
Izvērtējumu veicu jauktajā PII grupā, kuru apmeklē bērni vecumā no 1,5 – 4 gadi. Izvērtēts tika bērns, kas ir 3, 9g. vecs. Sākumā bērnam pirms galvenā runas attīstības un valodas apguves uzdevuma, devu uzdevumu nosaukt visas lietas, kas tiek attēlotas bildēs.
Nosaucot šīs lietas, saklausīju, ka bērnam ir grūtības ar ‘’R’’ burta izrunu. Sarežģījumi bija ar vārdiem – rokas (jokas), džemperis (jemperis), cepure (cepuje), televizors (televizojs), ritenis (itenis). Tiklīdz bērnam sāku stāstīt, kas viņam būs jādara, bērns cītīgi manī klausījās, vēršot skatu uz mani. Pie katra uzdevuma noklausīšanās bērns pamāja ar galvu, ka uzdevums esot saprasts. Uzdevumu izpildīja bez kļūdām, atbildes bija kautrīgas, neilgu brīdi padomājot. Domājot, bērns lika rādītājpirkstu mutē starp zobiem. Uz jautājumu - Paskaties uz sevi un mani un parādi, kura ir mazāka?!, bērns atbildēja, norādot sevi un piebilda, ka grupiņā esot arī mazāki bērni nekā viņa pati. Bērns savā galvā veica arī izvērtējumu - es un citi bērni. Plaukšķinot plaukstas 3 reizes bez ilgstošām pauzēm starp plaukšināšau (darot to ātri 3 reizes pēc kārtas), bērns saklausīja un atdarināja plaukšķināšanu nekļūdīgi.
Saziņas kontekstā bērns ir apguvis padziļināti SR - dažādās saziņas situācijās mērķtiecīgi lieto atbilstošus vārdus; vēršas pie citiem, lai vārdiski izteiktu savu vajadzību vai vēlmi, atsaucas (vai reaģē) uz cita teikto; īsi atbild uz vienkāršu jautājumu; vārdos vai neverbāli pauž emocijas un attieksmi. Apguvis - atbild uz jautājumu un uzdod vienkāršus, īsus jautājumus. Uzklausa citus, iesaistās sarunā; Atbild uz konkrētu jautājumu
Teksts un tekstveidē bērns ir apguvis - stāsta par redzēto.
Valodas struktūrā bērns turpina apgūt - Pareizi izrunāt visas skaņas. ( nepareizi izrunā skaņu ‘’R’’ aizstājot to ar citu skaņu)

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1390680
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register