Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:545929
 
Evaluation:
Published: 17.12.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Mūsdienās ikviena attīstīta valsts apzinās, ka bērni ir tās prioritāte. Gan veseli bērni, gan bērni ar speciālām vajadzībām (to skaitā – bērni ar cerebrālo trieku). Dzīvojot savām spējām piemērotos apstākļos, arī šī jaunās paaudzes daļa var kļūt par sabiedrībai nozīmīgu vērtību radītājiem, nevis vienīgi to patērētājiem. Tāpēc Latvijai, tāpat kā jebkurai valstij, jācenšas darīt visu iespējamo, lai šie bērni spētu pilnvērtīgi iekļauties sabiedrības dzīvē.

Par likumu paketes veidošanas sākuma brīdi var uzskatīt 1991. gadu, kad Latvijas Republika pievienojās ANO Konvekcijai par bērna tiesībām. 1998. gada 19. jūnijā Latvijas Saeima pieņēma Bērnu tiesību aizsardzības likumu. 1998. gada 30. jūnijā LR Ministru kabinets akcpetēja koncepciju “Vienādas tiesības visiem”, par pamatu ņemot principu, ka “ikvienam ir jārespektē citu sabiedrības locekļu vajadzības un ikvienam ir tiesības uz to, lai tiktu respektētas viņa vajadzības”, kā arī “radīt sabiedrību ar vienādām iespējām visiem, arī tiem, kuriem ir speciālas vajadzības.”

Kopumā skatot, varētu pat apgalvot, ka Latvijā ir pietiekama likumu bāze bērnu ar speciālām vajadzībām tiesību aizsardzībai. Taču daudzi no tiem nedarbojas!
Bērni ar BCT procentuāli veido gandrīz pusi no kopēja bērnu ar speciālām vajadzībām skaita. Turklāt katru gadu Latvijā piedzimst apmēram 400-500 bērnu, kuriem jau zīdaiņa vecumā var pamanīt iespējamu cerebrālas triekas radītu traucējumu attīstību turpmākajā dzīves gaitā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register