Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:195911
 
Evaluation:
Published: 25.09.2018.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Fakti:
Platība: 455 km2
Iedzīvotāju skaits: 79 tūkst.
Valsts iekārta: Republika
Galvaspilsēta: Viktorija (27’000)
Oficiālā valoda: angļu, franču
Reliģija: katoļi (90%), anglikāņi (8%)
Klimats
Seišelu salas atrodas nedaudz uz dienvidiem no ekvatora – šeit ir valda tropu klimats no novembra līdz aprīlim ir lietus sezona, ko nosaka musonu lieti. Janvāris ir vismitrākais, un visvairāk nokrišņu ir galvenajā Mahes salā un Silhouettesalā. No maija līdz oktobrim ir saulains un sauss laiks. Jūlijs un augusts ir sausākie mēneši. Gaisa temperatūra svārstās no 24ºC līdz 31ºC, vidējais gaisa mitrums ir 80%.
Ģeogrāfiskais stāvoklis
Ģeogrāfiskais stāvoklis: Seišelu salu arhipelāgs atrodas Indijas okeāna rietumu daļā 1600 km no Kenijas krastiem, un 2800 km no dienvidrietumu Indijas un 925 km uz ziemeļaustrumiem no Madagaskaras.
Kopā arhipelāgā ietilpst 115 salas, no kurām 76 ir koraļļu izcelsmes, savukārt pārējās ir uz granīta iežu pamata un ir kontinentālas izcelsmes (tās nav vulkāniskas). Ari galvenās salas ir balstās uz granīta, un Mahe ir galvenā sala (153 km2), uz kuras atrodas galvaspilsēta Viktorija. Šajā salā dzīvo 80% no valsts iedzīvotājiem.
Koraļļu salas ir vidēji 1.5 m virs jūras līmeņa, lielākais augstums ir 9-15 metri. Tā kā ir ierobežoti svaiga ūdens krājumi, tad vietējie iedzīvotāji dzīvos mazos ciematiņos vidēji līdz 100 cilvēkiem. Daudzas salas kalpo kā nometņu vieta putnu kolonijām. Tajā pašā laikā granīta salas paceļas līdz pat 100 m virs jūras līmeņa. Lielāko daļu no salām klāj krāšņa un plaukstoša augu valsts. Tipiska Seišelu pazīme ir baltas smilšainas pludmales.

Bildes no Seišelu salām

Nacionālā virtuve
Seišelu salās ir savdabīga virtuve. Vietā, kur atliek vien uzkāpt kokā, vai izmest jūrā tīklu, kulinārijas māksla attīstījās, lai spētu apmierināt gan vienkāršus, gan izsmalcinātus gardēžus. Salas pamatiedzīvotāju tradīcijas ir apvienojušas ar angļu, franču, ķīniešu, indiešu mantojumu. šeit ir pieejama visdažādākās garšvielas, kokosrieksti, citi tropu augļi, kā arī, nenoliedzami, nepārspējamās un gardās jūras veltes. Vietējā kulinārijā dominē, kūpinātas, ceptas un citādi apstrādātas zivis, tunča steiks. Ļoti gardas ir vietējās garneles – vai nu saldā mērcē, vai ceptas ķiploku sviestā. Savukārt no astoņkāja kokosriekstu krēmā nespēs atteikties nobaudīt neviens. Īpaša vērība jāpievērš tam, ka šeit cieņā ir ļoti asas garšas, tāpēc ir ieteicams sākumā izvēlēties maigas versijas, un pēc tam atkarībā no vēlmēm. Pamatprodukts, uz kā bāzē maltītes ir rīss. Lai veldzētos ir pieejamas visdažādāko augļu sulas, kā arī vietējais alus.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1367522
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register