Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
2,49
You save:
0,42 (17%)
Discounted price*:
2,07
Purchase
Add to Wish List
ID number:688808
Author:
Evaluation:
Published: 15.04.2013.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Cukuru ražo no cukurniedrēm vai cukurbietēm. Pasaulē vairāk kā 60% cukura izgatavo no cukurniedrēm, bet atlikušo daļu – no cukurbietēm.

Cukurniedres:
Lai no cukurniedrēm pagatavotu cukuru, ir nepieciešami aptuveni 20 m3 ūdens uz katru tonnu cukurniedru. Cukurniedrēs ir 70% ūdens, 14% šķiedras, 13,3% saharozes (no kuriem 10 līdz 15% niedru cukura) un 2,7% šķīstošu piemaisījumu.

Cukurniedres vispirms mazgā
Tad no tām ekstrahē sulu
Tālāk šo sulu attīra, lai atdalītu nogulsnes
Attīrīto sulu tvaicē, lai iegūtu sīrupu.
Šo sīrupu kristalizē, lai atdalītu šķidrumu.
Iēgūtu maisījumu liek centrifūgā līdz melase atdalās no cukura kristāliem.
Iegūtie cukura kristāli tiek žāvēti un tālāk tie tiek rafinēti vai balināti.

Melase – pāri palikušais produkts, kura cukura saturs ir pārāk zems, lai iegūtu cukuru. To lieto dzīvnieku barības, rauga un alkoholisko dzērienu ražošanai.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,49 €
Work pack Nr. 1331497
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Cukura ražošanas process”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/688808

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register