Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:376577
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.11.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
  Vīrusi, to attīstības vēsture   
  Kas ir vīruss?   
  Biežāk sastopamo vīrusu apraksts   
  Plašāk pielietotās antivīrusu programmas   
  Daži padomi kā izsargāties no vīrusiem   
  Secinājumi   
Extract

Tagad dators birojā ir kļuvis jau par pierastu lietu. Datori ir gan sīku uzņēmēju, gan lielu firmu īpašumā, kā arī daudziem cilvēkiem tas ir arī mājās. Tātad datorus lieto ļoti daudz cilvēku. Ja paskatāmies kādu nopietnu avīzi (“Dienas Bizness”; ”Diena” utt.) redzam, ka reklāma par datoriem un to cenām ir ļoti plaša, un datori tagad tiek piedāvāti arī uz līzinga noteikumiem, tātad datora lietotāju skaits aizvien pieaug. Liekas, ka nav nekādu problēmu šajā sakarā - datoru cenas ir samērā zemas; tos var iegādāties ļoti daudzās firmās; programmu nodrošinājums arī diezgan liels. Toties ja apskatam šīs pašas avīzes, tad redzam, ka starp visām piedāvātajām datorprogrammām nav nevienas vīrusu ķērāj programmas. Tad var rasties secinājums, ka datorvīrusi vairs nav problēma, bet datoru lietotāji zina, ka tas nebūt nav tā - datorvīrusi joprojām ir globāla problēma.
Datoru kļūst arvien vairāk, līdz ar to pieaug arī programmu skaits. Gandrīz visi ir dzirdējuši par datoru vīrusiem, daudzi lietotāji ir ar tiem saskārušies un zina, cik tas ir nepatīkami. Tā kā lielākā daļa cilvēku strādā ar personālajiem datoriem, arī vairums vīrusu ir sarakstīti tieši tiem. Droši vien tikai daži ir domājuši par to, kas notiktu, ja kāds, pat ne ļaundabīgs, vīruss sāktu aktīvi darboties kādā lielā sistēmā, kādā lielā tīklā. ASV ir datorpasaules pamats, valsts, kas var jau sākt uzskatīt sevi par informatizētu sabiedrību. Taču par visu šajā pasaulē ir jāmaksā, un visvairāk maksā tas, kurš iet pa priekšu. ASV ir spiestas risināt vairākas problēmas, turklāt ne tikai zinātniskas un tehniskas, bet arī sociālas:
1) ar datoriku saistītā noziedzība;
2) datoru vīrusi;
3) hakeru subkultūras;
4) atkarība no aparatūras un programmu pareizas darbības.
Ja sabiedrība ir vadošā kādā jomā, tai jāspēj ātri tikt galā ar problēmām, kurām nav risinājuma piemēru. Tie, kas seko līderim, mācās no viņa pieredzes, cenšas nepieļaut viņa kļūdas, lieto labākas metodes. Visi, kas iet vienu ceļu, agri vai vēlu sastopas ar vienām un tām pašām grūtībām, tāpēc būtu nopietni jāapsver, vai ir vērts izvēlēties savu attīstības ceļu, ar kuru, protams, saistīti arī kritieni, vai ir vērts vēlreiz izgudrot velosipēdu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register