Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:442848
 
Evaluation:
Published: 03.02.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 26 units
References: Used
Extract

Nacionālie ēdieni
Ir divi virzieni nacionālajā virtuvē – aškenazu (sātīgi, bet maigi ēdieni) un sefardu virtuve (garšvielu un dažādu garšu savienojumi ēdienos)
Ebreju virtuves pamatā ir ”nabago cilvēku ēdiens”, kas tiek pagatavots no pieejamās agrokultūras apkārt, tāpēc tas nav grezns
Sestdienās netiek gatavots nekāds ēdiens

Nacionālie dzērieni
Populārākais dzēriens ir Košera vīns (ražots saskaņā ar jūdaisma reliģiskajiem likumiem)
Vīns tiek iekļauts reliģiskajās ceremonijās
Savu ikdienu ebreji nepavada bez kafijas, tā ir stipra, melna, bez cukura

Tradicionālais apģērbs
Vīriešiem:
Apģērbs sastāv no talīta (lūgšanu šalle), kipas (plāna, apaļa maza galvas cepure) un kiteļa (balts, līdz celim garš halāts)
Sievietēm:
Precētas ebreju sievietes valkā šalles, cepures, beretes vai dažreiz parūkas, lai, atbilstoši reliģijai, būtu piesegti mati

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register