Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:988462
 
Evaluation:
Published: 28.01.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  VISPĀRĪGĀ INFORMĀCIJA   
  Ģeogrāfiskais stāvoklis   
  Tautu apdzīvotība   
  Raksturīgākās kultūrainavas iezīmes   
  GARĪGIE KULTŪRAS ELEMENTI   
  Valoda, reliģija, simboli, tradīcijas, izglītība   
  ARTEFAKTI   
  Ēdieni un dzērieni, mājoklis, apavi un apģērbi   
  Dominējošā lauksaimniecības kultūra, māksla izstrādājumi   
  Ievērojamas vietas   
  SECINĀJUMI   
Extract

ARTEFAKTI
ĒDIENI
Beļģu nacionālie ēdieni
Tā kā eiropieši ēd daudzveidīgu pārtiku, tad arī Beļģija slavena ar sviesta un siera ražojumiem, ar šokolādes izstrādājumiem, frī kartupeļiem. Valstī audzē arī tradicionālas lauksaimniecības kultūras. Beļģu ēdiens ir veidojies franču un flāmu virtuves ietekmē. Ļoti populāras ir zupas. Katram reģionam ir savas vietējās receptes. Raksturīgākais ēdiens ir gliemji ar ceptiem kartupeļiem, nieres ar paegļu ogām, karbonāde flāmu gaumē (pagatavota ar alu), pupiņu salāti ar speķa šķēlītēm etiķa mērcē, brūnā rīsu biezputra ar grauzdētu cukuru, svaigs zutis, cigoriņu salāti un redīsi ar sāli.
Beļģu virtuve ir slavena arī ar savām jūras veltēm tādām kā mīdijas, mulles (īpašas jūras gliemenes), kuras pasniedz lielās bļodās, vārītas vīnā ar dažādām mērcēm un garšvielām, un kuru ēšana ir kā maza izrāde un piedzīvojums.
Krievu nacionālie ēdieni
Krievu virtuve ir bagātīga, un Latvijas iedzīvotājam pat diezgan pazīstama. Borščs un mājās gatavoti pelmeņi ir slavenākie krievu ēdieni. Vēl ir pankūkas jeb bliņas, putras, dažādi pagatavotas zivis, krupeņiks – griķu biezputra, zapekanka – sacepums. Saldajā krievu virtuve piedāvā ķīseli, vareņikus, pīrādziņus.

ARTEFAKTI
ĒDIENI
Itāļu nacionālie ēdieni
Šķiet, ikviens rietumu pasaulē ir pagaršojis picu un makaronus. Tās neapšaubāmi ir Itālijas virtuves ikonas. Makaronu veidi un ēdieni Itālijā, varētu teikt, ir bezgalīgi. Tomēr dažas kombinācijas ir pazīstamākas nekā citas. Piemēram, pasaulē ļoti popuārli ir kļuvuši spageti carbonara, kas ir spageti ar bekona gabaliņiem krējuma un siera mērcē. Un, protams, lazanajas plāksnes kārtojumā ar gaļu vai rikotu, tomātu mērci un sieru. Iespējams, vispazīstamākā ir Margaritas pica - pica ar tomātu mērci un sieru, bet gandrīz jebkura pica simbolizē Itāliju.
Zviedru nacionālie ēdieni
Zviedrijas virtuvi raksuro piena produkti, svaiga maize, ogas, liellpou gaļa, jūras veltes un zivis.
Daži no zviedru nacionālajiem ēdienim ir gaļas bumbiņas brūnā krējuma mērcē ar kartupeļu biezeni un asu brūkleņu mērci, pūdēta siļķe – surströmming un kanēļu maizīte -kanelbulle.

ARTEFAKTI
DZĒRIENI
Lietuvā – Midus
Lietuvā lielākā daļa dzērienu tiek gatavota uz medus bāzes, tas ir viens no pieejamākajiem resursiem. Midus–alkoholiskajam dzērienam ir 3 veidi: Bočių, Trakai, Stakliškės. Tas ir vissenākais dzēriens, šo dzērienu izgatavo tikai ļoti nelielā daudzumā.
Grieķija – Ouzo, Recina
Visbiežāk Grieķijā dzer alu vai “Ouzo”, kas ir grieķu anīsa degvīns, kā arī slaveno “Recinu” – jaunu, neizturētu vīnu, nostādinātu uz skujkoku sveķiem, kuru atšķaida ar kokakolu.
Itālija – Limoncello
Itālijā iecienītākie dzērieni ir vīni, taču vēl viņu vidū populārs dzēriens ir Limoncello. Limoncello ir liķieris, kas tiek pasniegts atdzesētā veidā un lej sasaldētās glāzēs.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register