Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:242350
 
Evaluation:
Published: 27.09.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Tauku iegūšana.
Dzīvnieku taukus iegūst, taukaudus karsējot vai apstrādājot ar pārkarsētu tvaiku. Rūpnieciski no kauliem taukus izdala, ekstrahējot tos ar šķīdinātājiem.
Augos tauki uzkrājas sēklās, tādējādi taukus iegūst augu sēklas presējot vai ekstrahējot ar šķīdinātājiem.

Tauku fizikālās īpašības.
Šķidri (augu tauki) vai cieti (dzīvnieku tauki).
Tie nešķīst ūdenī.
Raksturīga emulsiju veidošanās.
Labi šķist nepolāros šķidinātājos.
Kušanas temperatūras ir zemākas par 100°C.

Tauku ķīmiskās īpašības.
Tauku hidrolīze norisinās cilvēku un dzīvnieku organismā. Ar pārtikas produktiem uzņemtos taukus fermenti sašķeļ līdz taukskābēm un glicerīnam.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1245461
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register