Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
4,99
You save:
0,85 (17%)
Discounted price*:
4,14
Purchase
Add to Wish List
ID number:972477
Evaluation:
Published: 21.10.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Tauki un eļļas ir propāntriola-1,2,3 (glicerīna) un taukskābju esteri.
Tos sauc par triglicerīdiem jeb triacilglicerīdiem.
Taukus un eļļas izmanto:
Margarīna, sviesta ražošanā:
Margarīns ir tauki. Margarīnu gatavo no augu eļļām,
dzīvnieku taukiem, piena vai krējuma, sāls, cukura, krāsvielām un citām piedevām. Margarīns var būt vitaminizēts. Margarīnā visas sastāvdaļas savienotas stabilā emulsijā. Organisms to labi izmanto.
Tas 1869. gadā tika radīts kā aizvietotājs sviestam, kas šajā laikā bija liels deficīts.  Nosaukums „margarīns“  cēlies no grieķu valodas vārda margaritari, kas tulkojumā nozīmē „pērle“.
1935. gadā margarīnam pirmo reizi tika pievienoti A un D vitamīni. t.s. mīksto margarīnu sāka ražot 1955. gadā, sākot to pildīt plastmasas kastītēs. Līdz tam margarīns bija ciets un tika tirgots gabaliņos, līdzīgi kā sviests.
Mūsdienās margarīns ievērojami atšķiras no tā margarīna, kas tika piedāvāts cilvēkiem pirms 137 gadiem.   To izgatavo no kvalitatīvām augu eļļām, apstrādājot tā, lai tās saglabātu visas eļļai raksturīgās labās īpašības un uzturvērtību. Tas ir kļuvis par nozīmīgu uztura sastāvdaļu cilvēkiem, jo īpaši tiem, kam ir problēmas ar holesterīnu vai kuri izvēlējušies uzturā vispār nelietot dzīvnieku produktus. Daudzās valstīs, piemēram Spānijā, margarīns iekļauts veselīga uztura piramīdā kā nozīmīgs neaizvietojamo taukskābju avots.…

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,23 €
Work pack Nr. 1123547
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Tauki un eļļas”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/972477

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register