Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:562488
 
Evaluation:
Published: 27.09.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Praktiskā darba izpildes laikā autors individuāli apgūst jaunas un papildina esošās iemaņas darbā ar GIMP programmu, piemēram, apgūst metodi kā pārveidot sākotnējo attēlu par melnbaltu zīmējumu, noņemt traucējošos attēla objektus un izveidot vairāku attēlu montāžu vienā attēlā. Pirms šī darba izpildes autors attēlu apstrādi bija veicis tikai minimālā līmenī – veicot attēlu izmēru maiņu, pielāgojot automātisko kontrastu un krāsu balansu utml.
No aplūkotajām attēlu apstrādes metodēm, autoraprāt, praktiski visnoderīgākās ir attēla kontrasta uzlabošana, tumša attēla izgaismošana un attēla traucējošo objektu noņemšana. Jāņem vērā, ka pārāk tumšām, gandrīz melnām fotogrāfijām ar attēlu izgaismošanas metodi nav iespējams iegūt uzņemtā objekta, ainavas sākotnējās krāsas, jo attēlu izgaismošana tikai palielina
katra attēla pikseļa RGB (red-green-blue) krāsu toni.
Praktiskā darba izpildi būtu iespējams veikt daudz ātrāk un vienkāršāk, ja tiktu instalēti, izmantoti GIMP lietojumprogrammatūras speciālie paplašinājumi un skripti attēlu apstrādei, vai arī tiktu lietota kāda no profesionālajām maksas programmām, piemēram, Adobe Photoshop.
Tomēr kā tas ir redzams no apstrādātajiem, iegūtajiem attēliem, tad labu darba rezultātu var iegūt arī ar bezmaksas GIMP programmu.
Visbeidzot jāpiebilst, ka vienkāršāko attēla kvalitātes uzlabošanu – kontrasta, krāsu balansa un izgaismojuma maiņu, kā arī atspīduma novēršanu – mūsdienās ērti iespējams veikt arī ar daudziem tiešsaistes (piemēram, Autodesk Pixlr) un mobilo lietotņu rīkiem, taču šie rīki nepiedāvā vai piedāvā ļoti minimālas attēlu pārveidošanas iespējas.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register