Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:542997
 
Evaluation:
Published: 30.01.2017.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Franču virtuves klasika - siera krēmzupa
Sastāvdaļas:
75 g siers (kūstošs)
500 ml buljons
30 g sviests
1 ĒK milti
75 ml sauss baltvīns
2 olu dzeltenumi
4 ĒK saldais krējums
1 ēdamkarote eļļa
šķipsna muskatrieksts
zaļumi (pasniegšanai)
pēc garšas sāls
pēc garšas melnie pipari

Vienā katliņā kausē sviestu, bet otrā uzkarsē buljonu. Kad sviests izkusis, tam pievieno miltus. Nepārtraukti maisot, turpina karsēt apmēram vienu minūti. Karsto buljonu pamazām pievieno miltiem, turpinot nepārtraukti maisīt.
Pēc tam buljonam pievieno baltvīnu un uz straujas uguns uzvāra. Noregulē mazu uguntiņu un ļauj zupai lēni vārīties 5 minūtes.
Tikmēr uz rīves sarīvē sieru, noliek malā. Atdala olām dzeltenumus, pievieno saldo krējumu un viegli ar dakšiņu sakuļ.
Zupu noņem no uguns un tai pievieno rīvēto sieru. Maisa, līdz siers izkusis. Pēc tam zupai pievieno sakultās olas, ierīvē nedaudz muskatriekstu, izmaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Zupu uzkarsē līdz pirmajam burbulim. Pasniedz ar kapātiem zaļumiem un ķiploku grauzdiņiem.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register