Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:701890
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.12.2017.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Pithiviers
Kārtains pīrāgs ar mandeļu krēmu, tradicionāls Luāras ielejai un nosaukts par godu Francijas centrālajam apgabalam – Pitivjērai. Zvaigznes dienā tradicionāli ceļ galdā šā pīrāga paveidu galette des Rois (fr. „ķēniņu galete”), pildījumā tad liek pupiņas vai vienu pupu uz laimi tam, kurš iegūs gabaliņu ar pārsteigumu.

Tarte Tatin (Tatēnu tarte)
Ābolu pīrāgs, kura pagatavošanā izmanto lielos gabalos sagrieztus ābolus, ko izkārto cepamās formas dibenā, pārlej ar karameli, bet virspusē izliek mīklu. Kad pīrāgs ir izcepies, to apgriež otrādi, un āboli karamelē nonāk virspusē. Ābolus bieži aizvieto ar citiem augļiem: bumbieriem, plūmēm, persikiem. Pastāv arī Tatēnu tartes dārzeņu variācijas.

Tuiles (fr. „dakstiņi”)
Plānas, kraukšķīgas mīklas cepumi ar izliektu formu, kas līdzīga dakstiņam. Bieži mīklai pievieno kokosriekstu vai citu riekstu skaidiņas un pasniedz ar aukstu desertu (saldējumu, sorbē, suflē un citiem).

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1363471
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register