Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:119848
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.10.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Stils- tā ir arhitektu , projektu un kompozīcijas valoda. Un kā jebkura dzīvojoša valoda pārņem valodu-atsevišķus vārdus no citām nozarēm. No turienes arī rodas stilu pārmija un to radniecība. Neskatoties uz to –nemitīga gadu mija veicina labākajā gadījumā eklektiku, sliktākajā –bezgaumību. Robežu pie kuras būtu jāapstājas izvēloties vai radot savu individuālo stilu –praktiski ir neiespējami. Šeit ir nepieciešama kompozīcijas, arhitektūras zināšana un gaumes izjūta. Kā arī zināšanas izmantojot dažādus materiālus un faktūras. Tās visas sastāvdaļas arī nosaka „stilu”. 
Līdzīgi tam, ka cilvēkam ir divas smadzeņu daļas –labā un kreisā, tā arī līdzīgi tam iedalās arī mūsu planēta Zeme - rietumu un austrumu daļās. Tā arī interjera stila virzieni, tie ir divi-austrumi un rietumi, kuri savā starpā iedalās vēl konkrētākajās iedaļās. Daudz rūpīgāk mēs Jums piedāvājam iepazīties ar pamat arhitektūras raksturojumu un interjera dizaina stilu. To virzienu, kā arī izmantojamā tekstila īpatnības šajos stilos.
Gotika
Arhitektūras stils, kas radies Francijā, izceļas ar izsmalcinātību. Ļoti izteikts ir vertikālisms, liekas, ka ēka stiepjas debesīs. Logu stiklus aizpilda vitrāžas.Аrhitektūras greznums, vieglums un graciozitāte, ko var salīdzināt ar akmens mežģīnēm.Gotiskā stila viesistabas īpatnība bija mīkstie krēsli, nelieli dīvāni un sofas. Tie bija apvilkti ar smagiem audumiem un dekorēti ar spilveniem. 
Moderns
XIX gadsimta beigās un XX gadsimta sākumā interjera dizainā parādījās jauni dekoratīvi elementi. Austrijā un Vācijā to dēvēja par jūgendstilu, Anglijā un Krievijā par modernismu, Itālijā — “libreti”. Dažādu elementu apdarē nozīmīga vieta ierādīta augu motīviem un plūstošām formām. Šis stils vēl aizvien tiek izmantots mūsdienu interjerā.
Karstā Āfrika
No etnogrāfiskajiem stiliem viseksotiskākais ir Āfrikas stils. Krāsas ir siltas, turklāt daudz tiek izmantoti mākslīgie materiāli, kas atgādina tīģeru, zebru un citu eksotisku dzīvnieku ādas.
Mājīgā Anglija
Šī stila mājokļos sienas tiek krāsotas koši dzeltenas vai sarkanas. Tāpat tiek izmantoti maigi krēmkrāsas toņi. Uz koka grīdām tiek novietoti biezi, mīksti paklāji. Angļu stilā iekārtotas viesistabas neatņemama sastāvdaļa ir rūtains mīkstas vilnas pleds uz dīvāna un soliņš, uz kura atpūtināt kājas. Mājokli izdaiļo greznas, pulētas mēbeles. Turklāt bieži tiek izmantots mēbeļu audums un aizkari ar rožu ziedu motīviem. Kaut arī sākotnēji šķiet, ka mājoklis iekārtots “haotiski”, viss kopā rada interesantu efektu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register