Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:929515
 
Author:
Evaluation:
Published: 09.04.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Gribu atgādināt vienkāršu algoritmu, kā parūpēties par savas dvēseles higiēnu un nekrist izmisumā, nonākot sarežģītās, pat kritiskās dzīves situācijās.

1. Attīsti savu pašvērtējumu!
Kas ir pašvērtējums?
Tas ir katram no mums. Tas rāda, cik lielā mērā es jūtos apkārtējo cieņas, uzmanības un mīlestības vērts, neatkarīgi no maniem dotā brīža rezultātiem un sasniegumiem.
Vairumam no mums pašvērtējums laiku pa laikam mainās – te mēs izjūtam sevi dzīves virsotnē, jūtamies laimīgi, apmierināti, te – izsisti no līdzsvara, neapmierināti ar sevi, dzīvi, apkārtējiem. Problēmas rodas, ja pašvērtējuma svārstības ir biežas un krasas. Zaudējot pašvērtību, mēs zaudējam enerģiju un spēku uzņemties atbildību un risināt savas problēmas. Mēs sākam vainot sevi, citus, dzīvi, domājam negatīvas stereotipiskas domas un galu galā varam iedzīvoties apātijā, depresijā vai kādā atkarībā (alkohols, smēķēšana, pārēšanās, azartspēles u.tml.).
Ko darīt?
Paanalizēsim, kā mēs vērtējam sevi dažādās dzīves sfērās. Apskatiet šo diagrammu. Katra dzīves joma ir apzīmēta ar X zīmi.
X zīme kreisajā pusē apzīmē to, kādi mēs esam patreizējā brīdī. Labajā pusē ievelciet otru X zīmi tik tālu no pirmās, cik tālu atrodas jūsu ideālais Es no reālā Es.
Padomājiet, kurā sfērā jūs jūtaties viskomfortablāk – kur esat apmierināti ar sevi - un kurā sfērā vēl gribat pilnveidoties. Vissvarīgākais, vai attālums starp reālo un ideālo Es rada mūsos emocionālu diskomfortu, vēlēšanos salīdzināt sevi ar citiem, dusmas uz sevi, t.i, pašvērtības samazināšanos, vai, tieši pretēji, tas ir stimuls attīstībai un pozitīvām pārmaiņām.

Tikpat svarīgi ir zināt, cik daudz cilvēku ietekmē jūsu pašvērtējumu.

Apskatīsim diagrammu, kura palīdzēs mums atbildēt arī uz šo jautājumu. Atzīmējiet uz līnijas krustiņu (jo tālāk uz labo pusi, jo mazāka ietekme).…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1133919
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register