Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
2,99
You save:
0,54 (18%)
Discounted price*:
2,45
Purchase
Add to Wish List
ID number:829350
Evaluation:
Published: 30.09.2016.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Veicot eksperimentu redzam, ka, pievienojot pirmajai glāzei (70g novārījuma) 10 gramus sodas (sārma) šķidruma virspusē nogulsnējas minimālas putas, kuras samaisot pazūd. (attēlā)

Savukārt, pievienojot otrajai glāzei (70g) 140 gramus sārma veidojas gāzes un nogulsnes (gan glāzes dibenā, gan virs šķidruma). Smarža – nemainās. (attēlā)

Eksperimenta izvērtēšana un secinājumi
Veicot eksperimentu tika iegūtas četras indikatora krāsas:
Sākotnējās vides krāsa – atgādina dzērienu “CocaCola” (tikai bez gāzes).
“Caurspīdīgāka” krāsa – radās novārījumam pievienojot 140 gramus etiķa skābes (tāda pati kā iepriekšējā, tikai gaišāka).
“Duļķainā” krāsa – radās novārījumam pievienojot 10 gramus sodas (gaišas nogulsnes šķidruma augšpusē).
“Karameļu” krāsa – radās novārījumam pievienojot 140 gramus sodas (krāsa mainās uz gaiši brūnu, koncentrācija – bieza, krēmīga).

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,51 €
Work pack Nr. 1356384
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Laboratorijas darbs ķīmijā. Dabīgie skābju un bāzu indikatori”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/829350

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register