Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:396632
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.05.2019.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Pie vingrinājumiem ar priekšmetu tiek attiecinātas: kustības, kas priekšmetu ieved brīvkustības stāvoklī – metiens; priekšmeta aizturēšanas veids – tvēriens; priekšmeta pieņemšana pēc brīvkustības – ķēriens; priekšmeta ripināšana – ripināšana; atsevišķu priekšmetu pārvietošana ar rokām – vēziens; priekšmeta pārvietošana pa loku, kas nav mazāks par 360˚ - aplis; rotācijas kustība pa priekšmeta asi – rotācija. (Брыкин, А. Т., (1969) Гимнастическая терминология / А. Т. Брыкин. – М. : ФиС, 1969.)

Bērna pietiekamu kustību aktivitāšu līmeni un gandarījumu pēc kustību vajadzībām var sasniegt pareizi organizējot kustību režīmu kā skolā, tā arī mājās. Diemžēl, ne vienmēr bērniem ir iespēja, it īpaši skolas apstākļos, saņemt nepieciešamo kustību (motoro) slodzi. Tas pilnā mērā neļauj viņiem apmierināt savas fizioloģiskās vajadzības pēc kustībām. Jo ātrāk ir uzsākts darbs skolēnu kustību prasmju un iemaņu attīstīšanā un pilnveidošanā tās dažādojot, jo mazāka ir varbūtība motorikas novirzē un jo vairāk tas labvēlīgi ietekmēs iedarbību uz skolēnu psihofizioloģisko attīstību.
Mākslas vingrošanas līdzekļu ietekmē bērniem tiek sasniegts daudz lielāks fizisko īpašību attīstības līmenis, salīdzinājumā ar skolēniem, kas nenodarbojas ar sportu, to skaitā ar vingrošanu.(Воробьев А., (1996) Психология. Рига: Звайгзне АВС, 1996)

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register