TRADICIONĀLIE ĒDIENI
Tortīlijas, Načos un Tako, Fahitas, Enčiladas, Burritos
Mērces- BBQ, Guacamole, Salsa
Aukstā Gaspačo zupa, Pozole
Meksikas gatavošanas tradīcijas ir jau vairāk kā 30 gadsimtu vecas.
Daudzi kļūdaini uzskata, ka visi meksikāņu ēdienu ir asi un ar pārmērīgi lielu garšaugu daudzumu. Garšaugu aromāti tikai izceļ viena vai otra produkta specifiku. Galvenais likums meksikāņu kulinārijas tradīcijās ir atrast katrā produktā tā „garšas rozīnīti” un sasniegt harmoniju dažādu garšu nianšu apvienojumā.
Tradicionālais apģērbs
Populārākie un pazīstamākie sieviešu apģērbi Meksikā ir huipil, quechquémitl, rebozo.
Meksikas svārki (tiem dažādos reģionos ir dažādi nosaukumi – enredo, chincuete, posahuanco, refajo, enagua).
Huipil ir tunika bez piedurknēm, kas izgatavota no kokvilnas vai vilnas.
Gvajabera ir tradicionāls vīriešu krekls, ko parasti valkā Meksikā, Latīņamerikas valstīs un Karību jūras reģionā.
…