Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:814687
 
Evaluation:
Published: 08.05.2019.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Norvēģu nacionālie ēdieni
Norvēģu virtuves pamatā ir zivis un jūras produkti. Vispopulārākās ir mencas, pagatavotas visdažādākajos veidos, sālītas siļķes ar kartupeļu piedevām, cepts vai kūpināts lasis, ceptas butes un ātes, dažādi pagatavota forele, vārītas garneles, kā arī vaļa gaļa. Ļoti liela nozīme šeit ir pienam, to norvēģi lieto ļoti lielā daudzumā. Par delikatesi tiek uzskatīts kazas siers, kā arī lācenes.
Plaši tiek lietoti arī gaļas produkti – dažādi steiki, cepeši, šniceles, savvaļas dzīvnieku gaļa, putnu gaļa. Populāras ir arī dažāda veida putras.
Daži no norvēģu tradicionālajiem ēdienim ir jēra gaļas un kāpostu sautējums, marinēts lasis «Gravlaks», klimpas «Kumle» un ziemeļbrieža gaļa.

5 skaistākās vietas Norvēģijā
FJORDI

Оlesunna
Pilsēta, ko dēvē par Ziemeļu Venēciju. Lielie ugunsgrēka postījumi ļāva atjaunot pilsētu vienotā veidolā - jūgendstilā, kas padarīja pilsētas centru par ideālu vietu, lai piesaistītu tūristus. Zvejot te var pat pašā pilsētas centrā, ostā piestāj arī slaveni kruīzu kuģi. Veikali, kafejnīcas, galerijas un muzeji - te ir viss, kas vajadzīgs.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register