Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:575683
 
Evaluation:
Published: 04.03.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Olbaltumvielu īpašības:
Olbaltumvielas ir bioloģiski aktīvas tikai temperatūru intevalā 0-40°C. Jau 60°C temperatūrā, kā arī citu fizikālu un ķīmisku faktoru iedarbībā norisinās izmaiņās olbaltumvielu uzbūvē un īpašībās.
Dažas olbaltumvielas ir nešķīstošas, bet lielākā daļa šķīst ūdenī vai elektrolītu šķīdumos, veidojot koloīdus šķīdumus.

Olbaltumvielu pierādīšanai izmanto to spēju denaturēties un arī dažas raksturīgas krāsu reakcijas. Svarīgākās no tām ir:
Biureta reakcija, ar kuru pierāda peptīdsaišu esamību.
Ksantoproteīna reakcija. Olbaltumvielas, kas satur benzola gredzenu, ar koncentrētu HNO3 veido dzeltenu krāsojumu.
Milona reakcija- Olbaltumvielas, kas satur tirozīnu, ar Hg(NO3)2 šķīdumu veido baltas nogulsnes. Karsējot tās kļūst sārtas.
Reakcijas ar vāji saistīto sēru (cisteīna reakcija). Vārot olbaltuvielas kopā ar sārma parākumu un pielejo Pb(CH3COO)2 šķīdumu, rodas brūnas nogulsnes vai brūns krāsojums. Šīs reakcijas raksturīgas olbaltumvielām, kas satur cisteīnu.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1114241
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register