Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:793786
 
Evaluation:
Published: 04.03.2024.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2021 - 2025 years
Extract

Pārtikas produkti un termiskā apstrāde
Galvenais ēdienu pagatavošanas mērķis ir panākt labas gatavotā ēdiena sensorās īpašības. Ikvienam ēdināšanas uzņēmumam ir svarīgi produkta vai ēdiena ārējais izskats, struktūra, konsistence, krāsa, aromāts un uzturvērtība. Gatavošanas laikā, izmantojot dažādus ēdienu pagatavošanas paņēmienus jeb metodes, izmainās produkta izskats (krāsa, konsistence, struktūra, aromāts) un uzturvērtība (samazinās uzturvielu daudzums). To ietekmē dažādi gatavošanas laikā pieļautie vides apstākļi, piemēram, gaisma, gaiss, augsta temperatūra, pagatavots nevajadzīgi lielā ūdens daudzumā, pārāk ilgi gatavots, gatavots skābā vai bāziskā vidē. Tā kā augu un dzīvnieku valsts produkti satur olbaltumvielas, taukus, ogļhidrātus, minerālvielas, vitamīnus un citus bioloģiski aktīvus savienojumus, kas izmainās līdz ar temperatūras izmaiņām, gatavošanas tehnoloģiju, tad ir svarīgi zināt, kādas izmaiņas ar katru no produktā esošām uzturvielām notiek. Ievadā dots neliels apskats par uzturvielām, ko satur gatavojamā ēdiena izejvielas, un to izmaiņām ēdienu pagatavošanas laikā.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register