Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
3,49
You save:
0,42 (12%)
Discounted price*:
3,07
Purchase
Add to Wish List
ID number:232743
Evaluation:
Published: 19.12.2013.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

(turp.)
Optimālā temperatūra penicilīna fermentācijas pirmajā fāzē ir 30oC, bet otrajā -20 oC. Liela nozīme penicilīna ražošanā ir barotnes aberācijas pakāpei, kas tuvu vienam (caur 1 litru barotnes 1 minūtē iziet 1 litrs gaisa).
Penicilīna biosintēzes mehānisms ir samērā labi izpētīts. Noskaidrots, ka penicilīna molekulas sintēzē piedalās cisteīns un valīns.

(turp.)
H.Arnšteins un D.Moriss izstrā-
dājuši penicilīna biosintēzes
shēmu. Pēc šīs shēmas sākuma no aminoadipīnskābes un cisteīna veidojas dipeptīds. Tam pievienojas valīns. Ar radušos tripeptīdu notiek sarežģītas pārmaiņas, kuru rezultātā veidojas penicilīna kodols-6-aminopenicilānskābe. Tālāk aminoadipīnskābes vietā stājas feniletiķskābe un izveidojas benzilpenicilīna.

(turp.)
Pēc fermentācijas pārtraukšanas micēliju atdala filtrējot un tālāk apstrādā filtrātu. Penicilīnu ekstrahē ar organiskajiem šķīdinātājiem, kas nesajaucas ar ūdeni. Ekstrakcija notiek skābā vidē (pH 2). Šādā vidē penicilīns ir brīvas skābes veidā, kas labāk šķīst organiskajos šķīdinātājos nekā ūdeni. Šī ir pati svarīgākā penicilīna izdalīšanas stadija. Brīvas skābes veidā penicilīns ir samērā nestabils, tādēļ ekstrakcijai jānotiek pēc iespējas īsā laikā. Pēc tam iegūst koncentrētu penicilīna ūdens šķīdumu neitrālā vai vāji sārmainā vidē. Ekstrakciju atkārto vairākas reizes.

(turp.)
No ūdens šķīduma penicilīnu izgulsnē ar dažādām metodēm:
1)ar kālija acetāta koncentrētu šķīdumu, novokaīna sāls veidā,
2)ar neorganiskiem sāļiem utt.

Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Penicilīns”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/232743

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register