Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:172485
 
Evaluation:
Published: 26.01.2021.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Cepums
Sastāvdaļas: kviešu milti, cukurs, augu eļļas, kakao pulveris ar samazinātu tauku saturu, olu masa, irdinātāji (nātrija bikarbonāts, amonija bikarbonāts), sāls, krēma brulē un vanilīna aromatizētāji, emulgatori (sojas lecitīns, taukskābju mono un diglicerīdi), krāsviela karotīni, stabilizētājs proteāze.
Cepums nav veselīgs.

Rieksti
Visi rieksti pēc savas uzturvērtības ir ļoti līdzīgi, tomēr var atrast kādas svarīgas atšķirības. Piemēram, lazdu rieksti un mandeles ir bagāts dabiskā E vitamīna avots. Apēdot 50 g lazdu riekstu, varam uzņemt organismam nepieciešamo E vitamīna dienas devu. Vērtējot pēc kaloriju daudzuma, Brazīlijas rieksti satur divreiz mazāk kaloriju, bet toties divas reizes vairāk dzelzs nekā citi rieksti. Pistācijas ir īpaši bagātas ar kāliju. Pēc tauku kvalitatīvā sastāva zemesriekstu tauki ir mazvērtīgāki, jo satur vairāk piesātinātās taukskābes un salīdzinoši mazāk nepiesātinātās taukskābes.
Ir veselīgi.

Desa
pārtikas produkts, ko iegūst, pārstrādājot dažādu dzīvnieku gaļu un iekšējos orgānus. Pēc izejmateriāla un apstrādes veida izšķir vārītas jeb kveldinātas, kūpinātas jeb žāvētas, puskūpinātas, aknu, asins, diētiskās u.c. Visās desās (arī diētiskajās) ir iestrādāta trekna gaļa, asas garšvielas, sāls; gandrīz visām aknu desu šķirnēm, kā arī piena cīsiņiem, diabētiskajām desām pievieno pienu, olas. Lai saglabātos gaļas sārtā krāsa, desām niecīgā daudzumā pieliek salpetri.
Desām pievieno arī askorbīnskābi (E 300) un citronskābi (E 330), kas uzlabo konsistenci, izceļ garšu un palīdz saglabāt krāsu
Dažādi fosfāti (E 450, E 451, E 452) kalpo kā stabilizētāji, palīdz noturēt nemainīgu produkta sastāvu, lai sastāvdaļas labāk sajauktos un neatsulotos. Desās ir daudz ūdens, tāpēc jālieto stabilizatori. Kā stabilizētājus desās izmanto guarāna sveķus (E 412) un taukskābju monoglicerīdus un diglicerīdus (E 471).
Nav veselīga.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register