Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:511348
 
Evaluation:
Published: 25.04.2009.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Rīsi ir veselīgs un vērtīgs pārtikas produkts. Tajos ir daudz minerālvielas, vitamīni un olbaltumvielas.
Regulāri lietojot uzturā rīsus, samazinās risks saslimt ar sklerozi, jo tie samazina holesterīna daudzumu asinīs.
Dažādi apstrādājot rīsu graudus, iegūst rīsus, kas atšķiras pēc krāsas, garšas, pagatavošanas laika, kā arī pēc uzturvērtības.
Pēc apstrādes veida rīsus iedala brūnajos, baltajos un ar tvaiku apstrādātajos.
Rīsu izmantošana
Gargraudu rīsus var lietot plovu, piedevu un desertu pagatavošanai.
Sarkanos rīsus var izmantot gan kā pamatēdienu, gan kā piedevu.
Ar tvaiku apstrādātie rīsi ļoti labi der desertu pagatavošanā, jo tie nesalīp.
Uzturvērtība
Ar tvaiku apstrādātajos rīsos, pēc to apstrādes 80% vitamīnu un minerālvielu no apvalka nonāk rīsos
Sarkanajiem rīsiem ir minimāla apstrāde un tie visvairāk saglabā uzturvielas
Gargraudu rīsi satur vērtīgas uzturvielas
Olbaltumvielas, taukvielas, ogļhidrāti, minerālvielas, kalcijs, B1, B2, B6, E vitamīnus.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register